10 Thrillere noi captivante pe care le vei citi pe nerăsuflate - DECĂRȚI.RO

Fie că este vorba de o intrigă captivantă, personaje puternice sau proză superbă, sunt unele cărți pe care pur și simplu nu le poți lăsa din mână.

Este un sentiment plăcut pe care îl cunoaștem foarte bine, așa că mai jos am adunat o listă cu 10 dintre cele mai bune thrillere captivante (plus un bonus la sfârșit) pe care le recomandăm de citit cât mai rapid.

Toate au aproximativ 350 de pagini sau mai puțin, deci fără îndoială le puteți devora dintr-o suflare, oriunde vă aflați.

1. Copilul, de Fiona Barton

Coperta Copilul, de Fiona Barton - DECĂRȚI.ROO casă veche este demolată într-o zonă a Londrei ce urmează să fie modernizată… şi un muncitor descoperă scheletul unui copil, îngropat cu mulți ani în urmă.

Pentru jurnalista Kate Waters, este o poveste care merită atenție. Ea scrie câteva rânduri pentru ziarul la care lucrează, dar în lipsă de răspunsuri, poate doar să pună o întrebare: ale cui sunt rămășițele găsite pe șantier?

Pe măsură ce investighează, Kate descoperă legături cu o infracțiune care a zguduit orașul cu mai multe decenii în urmă: un copil a fost furat din maternitatea unui spital și nu a fost găsit niciodată. Părinții fetiței au fost devastați de pierderea suferită.

Dar povestea nu se oprește aici, iar Kate este atrasă în trecutul oamenilor care au trăit odinioară în cartier. Curând, ea află o serie de secrete neașteptate din viețile a trei femei și este sfâșiată între ceea ce poate și ceea ce nu poate dezvălui…

Copilul este un amestec perfect de lectură de vacanță și roman pentru cluburile de carte. O urmare fascinantă a volumului de debut al lui Barton, Văduva… Un roman provocator și cu un ritm rapid, care ține cititorul în suspans până la final.

— USA Today

Elefant » Libris » Cărturești »

2. Jocul supraviețurii, de Gin Phillips

Coperta Jocul supraviețurii, de Gin Phillips - DECĂRȚI.ROLincoln e un băiețel cuminte. La patru ani, e curios, isteț și bine crescut. O ascultă pe mama lui și știe care sunt regulile. „Astăzi avem altfel de reguli. Regulile sunt să ne ascundem și să nu-l lăsăm pe bărbatul cu pușca să ne găsească.”

Când o zi obișnuită la zoo se transformă într-un coșmar, Joan se trezește captivă împreună cu fiul ei iubit.

Trebuie să-și adune toate puterile ca să-l protejeze pe Lincoln cu orice preț — chiar dacă asta înseamnă să treacă granița dintre bine și rău, dintre umanitate și instinct animal.

E o graniță pe care nimeni nu ar vrea să o treacă. Dar uneori regulile sunt diferite.

Un thriller admirabil construit, cu un ritm perfect și un final inspirat, dar ceea ce e cu adevărat special este portretul pe care-l face maternității.

— The Sunday Times

Elefant » Libris » Cărturești »

3. O mică favoare, de Darcey Bell

Coperta O mică favoare, de Darcey Bell - DECĂRȚI.ROTotul începe cu o mică favoare, un lucru pe care mamele îl fac una pentru alta în mod obișnuit. Când prietena sa cea mai bună, Emily, o roagă pe Stephanie să-l ia pe băiețelul ei, Nicky, de la scoală, după terminarea orelor, ea e bucuroasă să o ajute.

Dar Emily nu se mai întoarce. Nu răspunde la telefon și la mesaje. Stephanie simte că s-a întâmplat ceva îngrozitor… Emily nu l-ar părăsi niciodată pe Nicky. Îngrozită, ea apelează la cititoarele blogului ei pentru ajutor și îi oferă lui Sean, chipeșul și reticentul soț al lui Emily, tot sprijinul său.

Apoi, ea și Sean primesc o veste șocanta: Emily e moartă. Dar coșmarul nu s-a sfârșit, pentru că, în curând, Stephanie începe să-și dea seama că nimic nu este atât de simplu precum pare.

Un thriller intens, captivant și uimitor, cu un final neprevăzut și surprinzător.

— New York Journal of Books

Elefant » Libris » Cărturești »

4. Supravietuițoarea, de Alexandra Oliva

Coperta Supravietuițoarea, de Alexandra Oliva - DECĂRȚI.ROȘi-a dorit o aventură. Dar nu și-a imaginat că va ajunge atât de departe. Totul începe cu un reality-show.

Doisprezece concurenți sunt trimiși în pădure pentru a fi supuși unor provocări extrem de dure. În răstimp, lumea e devastată de o catastrofă, despre care, izolați de societate, concurenții nu știu nimic.

Când dă întâmplător peste anumite indicii, tânăra Zoo, una dintre participante, își imaginează că totul face parte din joc.

Singură și dezorientată, ea refuză totuși să se dea bătută. Pătrunzând tot mai adânc într-un teritoriu necunoscut, Zoo își testează toate abilitățile de supraviețuire.

Dar, pe măsură ce puterile îi scad, ea începe să înțeleagă că lumea reală s-a schimbat în mod neașteptat și că viața ei depinde acum de capacitatea de a dezlega această enigmă.

Romanul Alexandrei Oliva este, la fel ca Jocurile foamei, plin de suspans și profund tulburător.

— Rosamund Lupton

Elefant » Libris » Cărturești »

5. Materia întunecată, de Blake Crouch

Coperta Materia întunecată, de Blake Crouch - DECĂRȚI.RO„Eşti fericit cu viaţa ta?”

Acestea sunt ultimele cuvinte pe care Jason Dessen le aude înainte ca masca de pe faţă să îl lase inconştient. Când se trezeşte, descoperă că se află într-un pat mobil, înconjurat de străini purtând costume de protecţie.

Un bărbat pe care Jason nu l-a mai întâlnit niciodată îi zâmbeşte, spunându-i: „Bine ai revenit, prietene!” În lumea în care se trezeşte, viaţa lui Jason nu mai este însă cea pe care o ştia.

Soţia sa nu mai este soţia sa. Fiul său pare să nu se fi născut vreodată. Iar Jason nu mai este un profesor obişnuit de fizică al unui colegiu din Chicago, ci un geniu remarcabil ale cărui realizări par… imposibile.

Teoria sa cuantică cu privire la existenţa mai multor lumi pare să se fi transpus într-o tehnologie complexă pentru transferul interdimensional.

Cum poate Jason să se întoarcă la familia pe care o iubeşte? E doar un vis sau aşa arată lumea de fapt? Răspunsul se află la capătul unei călătorii mai înspăimântătoare decât şi-ar putea imagina cineva.

Elefant » Libris » Cărturești »

6. Cuplul din vecini, de Shari Lapena

Coperta Cuplul din vecini, de Shari Lapena - DECĂRȚI.RONu poți ști niciodată ce se întâmplă de cealaltă parte a peretelui. Vecina ți-a spus că n-are chef să-ți aduci copilul de șase luni la petrecerea ei.

Nimic personal, doar că nu suportă să-l audă plângând. Soțul tău te-a asigurat că va fi bine. Doar sunteți în vecini.

Veți avea monitorul copilului la voi și veți merge pe rând acasă, din jumătate în jumătate de oră.

Fiica ta dormea ultima dată când ai fost la ea. Acum, când te năpustești în casa cufundată-ntr-o tăcere mormântală, cel mai cumplit coșmar se adeverește. Fiica ta a dispărut!

Poliția e la tine acasă și te întrebi cu groază ce va descoperi. De ce ești capabilă când cineva te împinge dincolo de limite.

Bărbații adevărați citesc ce scriu femeile — datorită unor astfel de cărți. Vă garantez!

— Lee Child

Elefant » Libris » Cărturești »

7. În spatele ușilor închise, de B.A. Paris

Coperta În spatele ușilor închise, de B.A. Paris - DECĂRȚI.ROJack şi Grace sunt un cuplu desprins din poveşti. Jack e manierat, arătos, unavocat de succes.

Grace e frumoasă, bună gospodină şi pare îndrăgostită la nebunie de soţul ei. Sunt imposibil de separat și lumea îi vede mereu împreună. Prietenele şi-ar dori ca Grace să iasă cu ele la prânz sau măcar la o cafea.

Unii cred că aceasta este dragoste adevărată. Alţii se întreabă de ce Grace nu răspunde niciodată la telefon. Şi de ce are zăbrele la fereastra dormitorului. Unde se termină iubirea şi unde începe teroarea? Ce ascunde casa perfectă? Ce preţ are căsnicia desăvârşită?

Unul dintre cele mai reușite thrillere psihologice care s-au scris vreodată.

— San Francisco Chronicle

Elefant » Libris » Cărturești »

8. Dublă identitate, de S.K. Tremayne

Coperta Dublă identitate, de S.K. Tremayne - DECĂRȚI.ROLa un an după ce una din fetele lor gemene, Lydia, a murit într-un accident, părinții lor, Angus și Sarah Moorcraft, se mută pe o insuliță din Scoția, pe care Angus a moștenit-o de la bunica lui.

Acolo cuplul sperp sp-și punp ordine în viață după tragicul accident. Și totuși, după ce la puțin timp Kirstie, geamăna rămasă, susține ca s-a comis o greșeală și că ea este, de fapt, Lydia, viața cuplului mai primește o lovitură.

Așadar, mister! Cine a murit cu adevărat în accident?

Elefant » Libris » Cărturești »

9. Evadarea din mlastină, de Karen Dionne

Coperta Evadarea din mlastină, de Karen Dionne - DECĂRȚI.ROApreciat de Lee Child şi Karin Slaughter, şi cu siguranţă de fanii filmelor The Girl on the Train (Fata din tren) şi Stormy Nights (Văduva), Evadarea din mlaştină este un fermecător thriller psihologic de suspans.

O femeie trebuie să rişte tot pentru a vâna bărbatul periculos din trecutul ei care ameninţă să-i distrugă viitorul: tatăl său, nimeni altul decât un notoriu răpitor de copii, evadat dintr-o închisoare de maximă securitate.

Elefant » Libris » Cărturești »

10. Dispariția din Silver Water, de Haylen Beck

Coperta Dispariția din Silver Water, de Haylen Beck - DECĂRȚI.RONoul ei început devine curând propriul coșmar…

O femeie străbate statul american Arizona alături de copiii ei, încercând să scape dintr-o relație abuzivă. Undeva pe drum, este însă oprită de un șerif local ce se comportă straniu, lucrurile scapă repede de sub control, iar ea este reținută de poliție.

Pe când ajunge în arestul orașului Silver Water, copiii ei s-au făcut nevăzuți, iar polițiștii încep să susțină că aceștia nici nu au existat. Dacă sunt într-adevăr dispăruți, sigur e din vina mamei lor…

Între timp, în partea cealaltă a țării, un bărbat aude știrile televizate insistent despre cazul celor doi copii dispăruți, care îi amintesc atât de bine de o întâmplare din trecutul lui. În timp ce căutarea copiilor intră pe ultima sută de metri, este și el atras în efortul tuturor de a-i găsi.

Elefant » Libris » Cărturești »

BONUS:

Cartea oglinzilor, de Eugen Ovidiu Chirovici

Coperta Cartea oglinzilor, de Eugen Ovidiu Chirovici - DECĂRȚI.ROEugen Ovidiu Chirovici este primul autor român contemporan al cărui volum — „fenomen editorial internațional” (The Guardian) — s-a vândut în peste 38 de țări din toată lumea, printre care Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Italia, Spania.

Cartea Oglinzilor îl aduce în fața cititorului pe agentul literar Peter Katz care, în cei cinci ani de carieră, a evaluat sute de manuscrise. Niciunul dintre acestea însă nu a reuşit să îi stârnească interesul precum fragmentul trimis de misteriosul Richard Flynn.

Student la Princeton la vremea când se petrec faptele din povestirea lui, Richard oferă atât de multe detalii despre uciderea profesorului Joseph Wieder, încât Katz nu ştie ce să creadă: oare autorul manuscrisului este criminalul sau doar are informaţii care pot duce la elucidarea cazului?

Intrigat, agentul literar demarează o investigaţie pe cont propriu pentru a descoperi adevărul.

Inteligent și sofisticat. O crimă povestită așa cum Picasso picta tablouri.

— Lee Child

Elefant » Libris » Cărturești »