Recenzie Toate Luminițele, de Jamie McGuire - DECĂRȚI.RO

Găsești mai jos rezumat și recenzie Toate Luminițele (All the Little Lights), de Jamie McGuire. Află dacă merită să o cumperi și să o citești.

Prezentare Toate Luminițele, de Jamie McGuire

Coperta Toate Luminițele, de Jamie McGuire - DECĂRȚI.ROCând o zărește pentru prima dată pe Catherine Calhoun, Elliott Youngblood e doar un puști cu un aparat de fotografiat, care n-a mai văzut niciodată o fată atât de frumoasă și de tristă.

Deși amândoi se simt izolați, între ei se înfiripă o prietenie profundă, care se destramă când Elliott e obligat să plece din oraș.

La întoarcere, băiatul descoperă că lucrurile s-au schimbat: el este vedeta echipei de fotbal a școlii, iar Catherine lucrează tot timpul la misterioasa pensiune a mamei sale.

Nu l-a iertat pe Elliott pentru că a abandonat-o, dar el e hotărât să-i recâștige prietenia și… inima.

Tocmai când Catherine e gata să-l ierte, în oraș are loc o tragedie, iar Elliott devine suspectul principal.

În ciuda bănuielilor tot mai mari ale localnicilor, Catherine nu renunță la dragostea ei pentru Elliott.

Dar secretul mistuitor al fetei ar putea să le distrugă orice șansă la iubire și fericire.

Recenzie Toate Luminițele, de Jamie McGuire

Kirkus Reviews: Există câteva referințe stereotipice, dar aceasta este o poveste interesantă a doi copii răniți care găsesc consolare într-o prietenie ce înflorește într-o primă dragoste. Este o poveste de dragoste a doi tineri, plină de căldură, furie și speranță.

All About Romance: Toate Luminițele este o poveste a primei dragoste care reușește să fie incredibil de dulce fără a deveni siropoasă. De fapt, McGuire abordează aici câteva probleme foarte grele. Personajele ei au de-a face cu rasismul, violența domestică și boala mintală, și nici una dintre ele nu este romantizată. În schimb, autorul reușește să ofere cititorilor o privire asupra vieții de zi cu zi a oamenilor obișnuiți care se luptă cu aceste lucruri. Aceasta este o carte de care vă veți aminti o lungă perioadă de timp.

RT Book Reviews: Cu felul ei autentic și proaspăt de a spune o poveste, McGuire își captivează cititorii pe măsură ce pătrunde în tainele inimii. O poveste despre trăinicia dragostei, pe care o veți adora.

Beware of the Reader: Jamie a abordat subiecte foarte dificile, cu o stăpânire absolută asupra poveștii. Când veți ajunge la sfârșitul cărții, veți realiza că Jamie a vorbit despre un subiect foarte sensibil și nu atât de bine cunoscut într-un mod realist și calificat.

Voya: McGuire construiește o poveste de dragoste neobișnuită… Îmbină teme precum rasismul, familiile abuzive și tulburările mentale pentru a crea două personaje complexe și extrem de interesante.

The Nerd Daily: Felul în care McGuire reușește să intersecteze aspecte ale iubirii adolescente cu un mister al unei gospodării ciudate, aproape gotice, este una dintre cele mai bune părți ale cărții. Personajele sunt atrăgătoare și remarcabile și veți ajunge să țineți cu ele în timp ce misterul se desfășoară.

———

Titlu: Toate Luminițele
Serie: N/A
Autor: Jamie McGuire
Data publicării: Martie 2019
Editură:
Trei
Număr pagini: 509
Tip copertă: Broșată
Gen: Young Adult

Elefant » Libris » Cărturești »