Găsești mai jos rezumat și recenzie Soare în miez de noapte (Mere Blod), de Jo Nesbø. Află dacă merită să o cumperi și să o citești.

Prezentare Soare în Miez de Noapte, de Jo Nesbø

Coperta Miez de Noapte, de Jo Nesbø - DECĂRȚI.ROJon, ucigaș plătit, a făcut o mare greșeală: l-a trădat pe cel mai notoriu interlop din Oslo — Pescarul.

Acum, s-a ascuns de el într-un colț izolat al Norvegiei, sperând să-și găsească refugiu în sânul unei secte dintr-un oraș de munte atât de nordic, încât soarele nu apune niciodată.

Adăpostit într-o cabană în sălbăticie, Jon primește ajutor de la Lea, o mamă greu încercată, și de la Knut, tânărul ei fiu. Dar deși Lea îi face rost de o pușcă, iar Knut îi aduce provizii, soarele nocturn îl duce încetul cu încetul în pragul nebuniei.

Iar oamenii trimiși de Pescar să-l asasineze sunt tot mai aproape. Mai există speranță pentru Jon, cel care nu le lăsa nicio șansă victimelor lui?

Recenzie Soare în Miez de Noapte, de Jo Nesbø

New York Times: Cu toate că urmărește prea mult complotul unei cărți anterioare, Soare în miez de noapte, această poveste scrisă forțat despre înfrângere, disperare și salvare, trimite un om în sălbăticie pentru a se pierde pe sine – dar în schimb se regăsește. Introspectiv și sensibil, Hansen este complet opusul lui Harry Hole, seria de cărți detective mult mai reușită.

Los Angeles Times: …chiar și fără o proză bună sau un complot palpitant, Soare în miez de noapte reușește să fie o lectură distractivă, cu un protagonist plăcut și un ritm rapid. Nesbø este un povestitor talentat, iar intuiția sa narativă este pe deplin prezentă, chiar și fără acțiunea și armele obișnuite.

Richmond Times: Amatorilor de senzații tari cu siguranță le vor plăcea primele pagini din acest thriller existențial al lui Nesbø. O explorare captivantă a iubirii, credinței și răscumpărării.

Washington post: Soare în miez de noapte spune o poveste simplă – în cel mai bun sens al cuvântului – și o spune bine. Spre deosebire de thrillerele care pariază pe comploturi indescifrabile și emoții ieftine, aceasta este o poveste credibilă a unui tânăr care încearcă să scape de consecințele crimei și să se confrunte cu alegeri dificle despre dragoste, religie și viața însăși.

Minneapolis Star Tribune: Ritmul nu este la fel de frenetic precum în alte romane ale lui Nesbø, dar această carte ar trebui să placă oricui se bucură de o poveste bună și preferă mai puține gloanțe și cadavre.

Pittsburgh Post Gazette: Întorsătura de la sfârșit este cumva jignitoare și neconvingătoare, deși vine atât de târziu încât nici nu mai contează. Concisă și nesentimentală, această poveste este o o parabolă pe mai multe nivele a condiției umane, intensificată de plasarea omului împotriva naturii într-una dintre cele mai inospitaliere locații ale lumii.

———

Titlu: Soare în Miez de Noapte
Serie: N/A
Autor: Jo Nesbø
Data publicării: Martie 2019
Editură:
Trei
Număr pagini: 207
Tip copertă: Broșată
Gen: Crimă, Thriller, Mister

Elefant » Libris » Cărturești »