Găsești mai jos rezumat și recenzie Moștenirea Spionilor (A Legacy of Spies), de John le Carré. Află dacă merită să o cumperi și să o citești.

Prezentare Moștenirea Spionilor, de John le Carré

Coperta Moștenirea spionilor, de John le Carre - DECĂRȚI.ROPentru cei familiarizați cu personajele lui le Carré, Peter Guillam, un coleg hotărât și ucenic al lui George Smiley de la Serviciul Secret Britanic, altfel cunoscut sub numele de Circus, își trăiește bătrânețea în gospodăria de familie de pe coasta sudică a Bretaniei, când o scrisoare de la vechiul său serviciu îl cheamă la Londra.

Motivul? Operațiunile secrete care au fost odată desfășurate în Londra și au implicat personaje precum Alec Leamas, Jim Prideaux, George Smiley și Peter Guillam trebuie să fie examinate de o generație fără amintirea Războiului Rece și fără răbdare față de justificările sale.

John le Carré a împletit trecutul cu prezentul, astfel încât fiecare să-și poată spune propria poveste intensă în mod ingenios și palpitant.

Într-o poveste care rezonează de tensiune, umor și ambivalență morală, le Carré și naratorul său, Peter Guillam, prezintă cititorului o moștenire de personaje de neuitat vechi și noi.

Recenzie Moștenirea Spionilor, de John le Carré

Publishers Weekly: Rezultatul este atât o reluare fascinantă a romanelor Smiley, cât și o nouă articulare a temelor lui le Carré: spionajul este la fel de falimentar moral ca și ideologiile pe care le servește. Cititorii familiarizați cu le Carré vor recunoaște aluzii peste tot; cei care nu sunt, nu vor fi uitați, având în vedere puterea povestirii și proza le Carré. El poate să transmitătrăirile unui personaj într-o propoziție, să ajungă la o înțelegere emoțională în cea mai mică frază – și să demoleze o ideologie într-un paragraf.

New Statesman: O poveste convingătoare despre duplicitatea și manevrele Războiului Rece ale Serviciului Secret Britanic. O narațiune complexă și frumoasă.

Booklist: De-a lungul timpului, cititorii lui le Carré au observat deconectarea dintre romanele timpurii, în care George Smiley, în ciuda copleșitorului său sentiment de ambiguitate morală, nu a încetat niciodată să creadă în necesitatea spionajului, și romanele ulterioare, în care spionajul a fost otrăvit dinăuntru. Adesea ne-am întrebat ce ar înțelege Smiley din lumea de azi. În cele din urmă, le Carré ne dă răspunsul… Cei care i-au urmărit cariera vor savura oportunitatea de a descâlci acest mister.

Evening Standard: Un roman strălucit despre înșelăciune, iubire și încredere, care se alătură regulilor supreme de spionaj.

New York Times: Proza lui Le Carré rămâne energică și concisă. Ințelepciunea lui este intactă și dinamică… Să citești acest roman fierbinte este ca și cum ai intra de la frig în casa încălzită.

———

Titlu: Moștenirea Spionilor
Serie: George Smiley #9
Autor: John le Carré
Data publicării: Mai 2019
Editură:
Rao
Număr pagini: 288
Tip copertă: Broșată
Gen: Crimă, Mister

Elefant » Libris » Cărturești »