Găsești mai jos rezumat și recenzie Grădina de Iarnă (Winter Garden), de Kristin Hannah. Află dacă merită să o cumperi și să o citești.

Prezentare Grădina de Iarnă, de Kristin Hannah

Coperta Grădina de Iarnă, de Kristin Hannah - DECĂRȚI.ROMeredith și Nina Whitson sunt două surori cum nu se poate mai diferite.

Una a rămas acasă ca să-și crească copiii și să se ocupe de livada de meri a familiei; cealaltă și-a urmat visul și a călătorit prin lume, devenind o fotojurnalistă faimoasă.

Dar când tatăl lor se îmbolnăvește, cele două femei se vor reîntâlni, regăsind-o și pe Ania, mama lor distantă și ostilă, care nici măcar acum nu le oferă fiicelor ei nici un fel de mângâiere.

Pe patul de moarte, tatăl le smulge însă o ultimă promisiune femeilor din viața sa.

Totul începe cu o poveste cum surorile nu au mai auzit vreodată – o idilă captivantă, misterioasă, ce se desfășoară pe o perioadă de mai bine de șase decenii și pe două continente, din Leningradul înghețat, aflat în plin război, până în Alaska zilelor noastre.

Recenzie Grădina de Iarnă, de Kristin Hannah

Barnes and Nobel: Frumos de la prima pagină până la ultima, Grădina de iarnă a lui Kristin Hannah este povestea înduișătoare a dragostei, pierderii și răscumpărării unei femei. O poveste epică de dragoste în Rusia celui de-al Doilea Război Mondial și un portret intim al mamei și fiicelor la intersecția vieții lor, explorează distrugerea războiului, costul supraviețuirii și triumful superm al spiritului uman. Este un roman care va bântui cititorul mult timp după ce ultima pagină a fost citită.

Aestas Book Blog: Este scrisă frumos, are o poveste uluitoare și un sfârșit puternic – un adevărat semn al unui roman fantastic.

The Herald-News: Autoarea bestsellerului Aleea cu licurici a scris încă o poveste impresionantă despre neînțelegeri, legături de familie și femei puternice… o poveste fascinantă în care basmul se împletește cu realitatea, un basm care nu are întotdeauna finalul așteptat.

Library Journal: Un roman istoric convingător, al cărui fir epic se întrețese cu cel al unei drame de familie contemporane

Compulsive Reader: Grădina de iarnă este un roman cu multe straturi. Deși romanul ca întreg este scris destul de solid, este clar că Hannah și-a concentrat cea mai mare parte din energie asupra experiențelor Anyei din timpul războiului. Totuși, Hannah face o treabă admirabilă arătând exact ce au trebuit să suporte unele femei și cum totuși pot supraviețui, în ciuda unor circumstanțe incredibile.

Huffpost: Grădina de iarnă este cel mai bun și cel mai profund roman al lui Kristin Hannah de până acum. Este o carte care trebuie citită pentru detaliile și intensitatea povestirii ei. Grădina de iarnă are un început rece, frumos și îndepărtat, dar se dezghetează undeva la jumătatea distanței, pentru a vă cuprinde într-o lume de descoperire. Deși nu este o carte ușor de citit, este una care merită tot efortul.

———

Titlu: Grădina de Iarnă
Serie: N/A
Autor: Kristin Hannah
Data publicării: Martie 2019
Editură:
Litera
Număr pagini: 400
Tip copertă: Broșată
Gen: Young Adult

Elefant » Libris » Cărturești »

NOTĂ
Poveste
Personaje
Univers
Sil de scris