10 Cărți pe care probabil niciodată nu vei recunoaște că le-ai citit - DECĂRȚI.RO

Poate ai intrat să citești acest articol întrebându-te despre ce vorbesc. Majoritatea nu-și pot imagina să se simtă stânjeniți de deciziile din viața lor, cum ar fi lista de cărți citite.

Alții insă știu exact de ce există acest articol.

Uneori știm ce ne place și suntem împăcați cu asta, dar nu înseamnă neapărat că ne dorim ca și ceilalți să știe. Mai jos, câteva dintre cărțile de care cel mai probabil nu te mândrești că le-ai citit.

1. P.S. Te iubesc, de Cecelia Ahern

Coperta P.S. Te iubesc, de Cecelia Ahern - DECĂRȚI.ROHolly şi Gerry formau un cuplu încă din adolescență, își completau unul altuia frazele și gândurile, râdeau cu poftă chiar și atunci când se ivea vreun motiv de ceartă. Lumea era la picioarele lor, iar Holly nu îşi putea imagina cum ar fi să trăiască fără Gerry. Până în ziua în care viaţa o obligă să facă acest lucru.

Gerry moare din cauza unei tumori pe creier, iar în urma dispariției lui Holly rămâne singură și devastată. Dar, în preajma aniversării ei de 30 de ani, Gerry se întoarce… Prin intermediul a zece scrisori, câte una pentru fiecare dintre lunile de după dispariția lui, Gerry o ajută, de dincolo de moarte, să ia viaţa de la capăt.

Fiecare mesaj se încheie cu „P.S Te iubesc”. Pe măsură ce deschide scrisorile, Holly devine puternică şi independentă, învață să zâmbească, să danseze, să cânte şi chiar să iubească din nou.

Elefant » Libris » Cărturești »

2. Oraşe de hârtie, de John Green

Coperta Oraşe de hârtie, de John Green - DECĂRȚI.ROLumea se răstoarnă cu doar câteva săptămâni înainte de terminarea liceului: Margo reapare în viaţa lui Quentin. În toiul nopţii, îmbrăcată în costum de ninja, gata pentru o nouă aventură. Extravagantă, frumoasă, imprevizibilă şi independentă, Margo l-a fascinat dintotdeauna pe Quentin.

Îndrăgostit iremediabil de ea, o urmează orbeşte, încântat să ia parte la planurile jucăuşe şi vindicative ale ingenioasei Margo.

Numai că fata dispare iar. De data aceasta definitiv. Margo, fata visurilor care a fost întotdeauna o enigmă, acum devine un mister. Pentru Quentin. Care nu mai găseşte nimic altceva decât indicii… lăsate de ea pentru el. De aceea, decide să le urmeze.

Elefant » Libris » Cărturești »

3. Oraşul oaselor (Instrumente mortale #1), de Cassandra Clare

Coperta Oraşul oaselor, de Cassandra Clare - DECĂRȚI.ROClary Fray, o fată de cincisprezece ani, are darul Vederii… un dar pe care ceilalţi oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni şi alte creaturi care populează Lumea din Umbră.

În Oraşul Oaselor, cartea întâi din seria Instrumente mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare şi ea însăşi e atacată de un demon – un ravener înspăimântător. Astfel, tânăra ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni şi să-i controleze pe vampiri şi vârcolaci.

De asemenea, Clary îl întâlneşte pe Jace, un tânăr fermecător, şi, împreună cu el, încearcă să dezlege nenumaratele taine ale Lumii din Umbra. Cine a răpit-o pe Jocelyn? Unde se află Pocalul Mortal şi ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, în şobolan şi cum poate fi desfăcută vraja? Cum a reuşit Clary să dobândească dintr-odată Vederea? De ce sunt demonii interesaţi de o mundană oarecare?

Nu în ultimul rând, Clary încearcă să-şi înţeleagă propriile sentimente – în ce relaţie se află ea de fapt cu Jace şi Simon?

Elefant » Libris » Cărturești »

4. Momentul nostru infinit, de Lauren Myracle

Coperta Momentul nostru infinit, de Lauren Myracle - DECĂRȚI.RODe când se ştie, ţelul lui Wren Gray a fost să-şi mulţumească părinţii. Lucru care nu a deranjat-o, dimpotrivă. Acum însă a împlinit 18 ani şi simte nevoia să-şi împlinească propriile dorinţe… doar că nu prea ştie care sunt.

În schimb, Charlie Parker ştie exact care e dorinţa sa cea mai mare. Charlie e un băiat blând cu un trecut dureros – şi a iubit-o pe Wren de când a văzut-o prima dată. Dar o fată ca Wren nu s-ar îndrăgosti niciodată de un tip ca el. Şi totuşi… unele lucruri sunt scrise în stele.

Elefant » Libris » Cărturești »

5. Jurnalul unei iubiri, de Nicholas Sparks

Coperta Jurnalul unei iubiri, de Nicholas Sparks - DECĂRȚI.ROAcest roman încearcă să ne demonstreze că miracolele încă mai sunt posibile, că viața încă mai poate fi trăită sub semnul iubirii. El este un maestru al cuvintelor și un mare iubitor al naturii, iar ea, o pictoriță celebră în stare să vadă frumusețea acolo unde alții nu o văd.

Povestea lor tulburătoare îi va fermeca pe cei care s-au îndrăgostit de stilul lui Nicholas Sparks.

Elefant » Libris » Cărturești »

6. Secretul, de Rhonda Byrne

Coperta Secretul, de Rhonda Byrne - DECĂRȚI.ROPe măsură ce aflaţi Secretul, veţi ajunge să ştiţi cum să aveţi, să fiţi ori să faceţi tot ceea ce doriţi. Veţi ajunge să stiţi cine sunteţi cu adevărat. Veţi ajunge să cunoaşteti adevărata măreţie care vă aşteaptă în viaţă.

Părți din Marele Secret s-au aflat în tradițiile orale, în literatură, în diferite religii și filozofii, de-a lungul secolelor. Pentru prima dată, toate părțile Secretului au fost reunite într-o revelație incredibilă, care va transforma viețile celor ce o trăiesc.

Elefant » Libris » Cărturești »

7. Mândrie. Prejudecată. Zombi, de Jane Austen, Seth Grahame-Smith‎

Coperta Mândrie. Prejudecată. Zombi, de Jane Austen, Seth Grahame-Smith‎ - DECĂRȚI.ROPovestea începe cu o molimă misterioasă care s-a abătut asupra liniştitului sătuc englezesc Meryton – şi morţii revin la viaţă! Brava eroină Elizabeth Bennet este hotărâtă să înlăture definitiv ameninţarea zombilor, dar curând este distrasă de sosirea în sat a trufaşului şi arogantului domn Darcy.

Ceea ce urmează este o delicioasă comedie de moravuri, cu multe dueluri verbale între cei doi tineri îndrăgostiţi – şi cu înfruntări şi mai violente pe câmpul de luptă scăldat în sânge.

Va putea Elizabeth să nimicească odraslele lui Satan? Şi să depăşească prejudecăţile sociale ale moşierilor cu conştiinţă de clasă? Plină de poveşti de dragoste şi inimi sfărâmate, confruntări cu săbiile, canibalism şi mii de cadavre în putrefacţie, Mândrie prejudecată zombi transformă o capodoperă a literaturii universale într-o lectură captivantă pe care nu o mai poţi lăsa din mână.

Elefant » Libris » Cărturești »

8. Gossip girl (Gossip girl #1), de Cecily von Ziegesar

Coperta Gossip girl (Gossip girl #1), de Cecily von Ziegesar - DECĂRȚI.ROPovestea începe cu trei adolescenți de cincisprezece ani absolut formidabili și absolut imposibil de despărțit: Serena van der Woodsen, Blair Waldorf și Nate Archibald.

Blair era îndrăgostită până peste cap de Nate și de ochii lui verzi și neastâmpărați încă de când era o copiliță ce-și dădea ifose. Ghinionul ei, însă, că Nate visa la frumoasa și nedespărțita ei prietenă, Serena. Care, la rândul său, avea un secret pe care nu îl împărtășea cu nici unul dintre ei.

Ei bine… se prea poate ca cei mai buni prieteni să nu fie totuși chiar atât de apropiați pe cât s-ar fi crezut…

Elefant » Libris » Cărturești »

9. Amurg (Amurg #1), de Stephenie Meyer

Coperta Amurg (Amurg #1), de Stephenie Meyer - DECĂRȚI.ROIsabella Swan nu are parte de prea multă distracție de când s-a mutat din însorita Arizona în Forks, un orășel în care ploua mai tot timpul.

Dar când se îndrăgostește de chipeșul și misteriosul Edward Cullen, despre care colegii spun că ar fi… vampir, viața ei ia o întorsătură total neașteptată!

Edward este la rândul lui atras de Bella, dar și de mirosul sângelui ei, așa că fiecare apropiere de iubita lui e în același timp o plăcere și un chin teribil; dacă Edward își pierde capul pentru o clipă, Bella își pierde viața.

Elefant » Libris » Cărturești »

10. Cincizeci de umbre ale lui Grey (Cincizeci de umbre #1), de E.L. James

Coperta Cincizeci de umbre ale lui Grey (Cincizeci de umbre #1), de E. L. James - DECĂRȚI.ROAnastasia Steele, studentă la filologie, îi ia un interviu lui Christian Grey, un tânăr om de afaceri de succes, pe care îl găsește foarte atractiv și de-a dreptul intimidant.

Retrasă și interiorizată, Ana este șocată să constate că, pentru prima dată în viață, este atrasă puternic de cineva. Christian o avertizează că trebuie să stea departe de el, iar ea nu face decât să-l dorească și mai tare.

Dar când descoperă gusturile erotice speciale ale acestuia, începe să ezite: dincolo de șarmul și succesul de care se bucură, Christian Grey este un bărbat tulburat de demoni ascunși și ghidat de o excesivă nevoie de a-i controla pe ceilalți.

Va putea oare Ana să accepte sclavia sentimentală impusă de Christian? Și dacă da, va mai putea oare iubi ceea ce descoperă?

Elefant » Libris » Cărturești »