10 Cărți noi de non-ficțiune în iunie 2019 - DECĂRȚI.RO

Cauți cele mai bune cărți noi de non-ficțiune de citit apărute în mai 2019?

În fiecare lună, echipa DECĂRȚI.RO face un top cu cele mai bune cărți disponibile pe rafturile librăriilor online și din țară.

Ar trebui să citești cât mai multe dintre ele pentru că dacă nu sunt deja, vor ajunge bestsellere.

1. Arată-le ce poți!, de Neil Patel, Patrick Vlaskovits, Jonas Koffler

Coperta Arată-le ce poți!, de Neil Patel, Patrick Vlaskovits, Jonas Koffler - DECĂRȚI.RONeil Patel, Patrick Vlaskovits şi Jonas Koffler, trei antreprenori şi consultanţi de succes din Statele Unite, au scris această carte pentru a ne învăţa cum să privim munca şi viaţa dintr-o nouă perspectivă, una bazată pe găsirea unor proiecte care să ne aducă satisfacţii, pe descoperirea de oameni şi oportunităţi ce pot genera un plus de creativitate, venituri mai mari şi o stare generală de fericire.

În această lucrare, organizată în trei părţi – INIMA, MINTEA, OBICEIURILE –, autorii ne prezintă o metodă revoluţionară, care ne va ajuta să învăţăm cum să ne redefinim obiectivele pentru a găsi calea optimă spre succes, folosind câteva sfaturi eficiente, de multe ori contraintuitive, care ne vor învăţa:

– De ce trebuie să avem propriile visuri, nu să le împrumutăm de la alţii
– O serie de modalităţi pentru a obţine propriul succes, precum şi Portofoliul de Oportunităţi Personale (POP)
– Cum să fim sinceri cu noi înşine – şi în felul acesta să ne atingem adevăratul potenţial
– Cele patru mari constrângeri ale carierei şi cum să găsim calea de a deveni cei mai buni

Elefant » Libris » Cărturești »

2. Îndrăznește să conduci, de Brene Brown

Coperta Îndrăznește să conduci, de Brene Brown - DECĂRȚI.ROÎndrăznește să conduci sintetizează cei 20 de ani pe care Brene Brown i-a petrecut cercetând curajul, vulnerabilitatea, rușinea și empatia.

Structurată în 4 părți care prezintă principii esențiale pentru leadershipul curajos, este o carte îndrăzneață tocmai pentru că autoarea își dezvăluie propriile slăbiciuni.

Acceptă-i provocarea: învață și tu să îți confrunți vulnerabilitatea și renunță la armura grea, prima piedică în calea curajului. Vei afla că, pentru a îndrăzni să conduci, trebuie să îți redescoperi însușiri unice, profund umane.

Elefant » Libris » Cărturești »

3. Pericolele percepției, de Bobby Duffy

Coperta Pericolele percepției, de Bobby Duffy - DECĂRȚI.ROMănânci prea mult zahăr? Ce procent din populația țării tale este compus din imigranți? Cât costă creșterea unui copil? Ce taxe plătesc oamenii bogați? Suntem mai ignoranți decât obișnuiam să fim?

Fă-ți timp să răspunzi la aceste întrebări. Indiferent cât de educat ești, această carte arată că te poți înșela foarte mult.

Pe baza unor cercetări exclusive, desfășurate în 40 de țări de firma globală de sondaje Ipsos, Pericolele percepției investighează de ce nu știm informații fundamentale despre lumea din jurul nostru.

Folosind cele mai recente cercetări în domeniul jurnalismului și al științei, care studiază procesul de luare a deciziilor, Bobby Duffy se întreabă cum putem să ne tratăm ignoranța și de ce populațiile anumitor țări par mai informate decât altele.

O lectură esențială în această așa-numită eră a „postadevărului”, această carte va transforma modul în care interacționezi cu lumea.

Ediția în limba română a cărții Pericolele percepției include un capitol special despre cum percep românii diverse situații sociale. Capitolul este semnat de doi cercetători ai Ipsos România și are avizul autorului cărții.

Elefant » Publica » Cărturești »

4. Cum să nu mai întârzii, de Jane Burka, Lenora M. Yuen

Coperta Cum să nu mai întârzii, de Jane Burka, Lenora M. Yuen - DECĂRȚI.ROCine întârzie veşnic şi lasă mereu pe mâine ce poate face azi sfârşeşte prin a-i exaspera pe cei din jur. Nu este vorba nici de lene, nici de lipsă de organizare, cu atât mai puţin de lipsă de integritate sau de respect faţă de ceilalţi.

Acest tip de comportament se numeşte procrastinare şi este o manifestare a lipsei de stimă de sine ce îl afectează şi pe copilul care nu reuşeşte să-şi facă temele la timp, şi pe adultul care acumulează întârzieri peste întârzieri la job sau acasă.

Ce se întâmplă în mintea acestora? De unde le vine această „manie“? Cum se pot vindeca de ea? Ce putem face ca să convieţuim, acasă şi la job, cu persoane a căror tendinţă spre procrastinare ne afectează în mod curent?

Cartea de faţă aduce la lumină motivele pentru care amânăm şi care îşi pot afla rădăcinile atât în experienţele din copilărie, cât şi din perioada adultă.

Cu empatie, Jane Burka şi Lenora M. Yuen, doctori în psihologie, ne explică mecanismele procrastinării şi ne propun sfaturi şi metode însoțite de teste şi exerciţii pentru a scăpa pentru totdeauna de această problemă.

Elefant » Libris » Cărturești »

5. Religia comunicării, de Gheorghiță Dinu

Coperta Religia comunicării, de Gheorghiță Dinu - DECĂRȚI.RODumnezeu a făcut lumea în șase zile, având grijă ca omului să i se procure astfel întrebările (necesitățile vitale) și răspunsurile(modalitățile de satisfacere a acestor necesități).

98% dintre oameni s-au mulțumit cu acest model de comunicare și își consumă în continuare întreaga energie – fizică dar și mentală – pentru a parcurge ritualic, în fiecare zi, drumul de la nevoile de tot felul la împlinirea lor.

2%, însă, dintre oameni nu s-au mulțumit cu acest statut și, în ziua a șaptea, convențional considerată „liberă”, hărăzită de Creator odihnei și reflecției la ordinea divină a lucrurilor, au încercat să-l copieze pe Marele Comunicator și să i se substituie celui care, mai târziu, l-a avut ca avatar pe un anume Abraham Maslow.

Clonele lui Dumnezeu, mereu tentate de „auto-actualizare”, au fost la început preoții, iar azi, la apogeul societății de consum, sunt oamenii de PR, care practică manipularea mistică a consumatorului.

Și nu o fac oricum, ci folosindu-se de noua Filocalie, bazată pe credința în puterea imaginii și a mesajelor subliminale purtate de aceasta. „Să nu îți faci chip cioplit!” este o poruncă care poate fi citită exact pe dos acum, când „icoana” a devenit „icon”, iar o eventuală prăbușire a ierarhiei trebuințelor umane este percepută ca un semn al producerii ciclice a Apocalipsei (de la crashul din 1929 la criza „subprime” din 2008).

Elefant » Libris » Cărturești »

6. Asta înseamnă marketing, de Seth Godin

Coperta Asta înseamnă marketing, de Seth Godin - DECĂRȚI.ROSeth Godin oferă pentru prima dată bazele cunoștințelor sale despre marketing, într-un singur ambalaj, accesibil și atemporal. În centrul abordării sale stă o idee principală: marketerii de succes nu folosesc consumatorii ca să rezolve problemele companiei lor.

Ei folosesc marketingul ca să rezolve problemele altora. Nu fac doar zgomot, ci fac lumea mai bună. Marketingul cu adevărat puternic se bazează pe empatie, pe generozitate și pe muncă emoțională.

Această carte te învață cum să identifici cel mai mic public viabil, cum să profiți de semnele și semnalele potrivite ca să-ți poziționezi oferta, cum să obții încrederea și permisiunea pieței țintă, cum să folosești poveștile pe care publicul și le spune despre statut, afiliere și dominanță, cum să remarci oportunitățile de a crea și a elibera tensiunea și cum să le oferi altora instrumentele potrivite pentru a-și atinge obiectivele.

E timpul ca marketerii să nu mai mintă, să nu mai trimită spam și să nu se mai simtă vinovați cu privire la munca lor. E timpul să înlăturăm valorile derutante din rețelele sociale, folosind conexiuni adevărate.

E timpul să nu mai irosim banii pe atenție furată, care nu va da rezultate pe termen lung. Asta înseamnă marketing oferă o abordare mai bună care se va aplica și în deceniile următoare, indiferent cum continuă să evolueze tacticile de marketing.

Elefant » Libris » Cărturești »

7. Kant nu mai găsești soluții, cheamă un filozof, de Marie Robert

Coperta Kant nu mai găsești soluții, cheamă un filozof, de Marie Robert - DECĂRȚI.RODouăsprezece concepte, doisprezece filozofi, 1001 de probleme, toate numai ale tale, și rezolvarea lor inteligentă, rapidă și plină de umor.

O zi întreagă pierdută la Ikea, o noapte întreagă pierdută în club și disperarea ta, omule, când vezi că și soția, și fiul tău gravitează haotic pe orbite pe care nu le mai poți controla.

Criză de nervi sau râs isteric? Nici gând! Încearcă să bei o cafea cu Kant, cu Platon ori cu Spinoza sau poate cu Nietzsche – și încă mai ai de unde alege – şi umple-le mintea cu problemele tale.

Discută cu ei despre toate zilele proaste, așa multe câte sunt, dar și despre bucuriile mici și timide – câte mai reușești să prinzi.

Elefant » Libris » Cărturești »

8. Dorința sexuală, de Roger Scruton

Coperta Dorința sexuală, de Roger Scruton - DECĂRȚI.RODorința sexuală este fără îndoială una dintre cele mai importante cărți de filozofia sexului.

Roger Scruton propune o viziune originală, care, evitând deopotrivă puritanismul și permisivitatea, încearcă să depășească separația platonică între iubirea erotică și dorința sexuală.

Deși vine din tradiția analitică și folosește mijloacele analizei conceptuale, intuiția fundamentală a lui Scruton este fenomenologică: dorința sexuală este caracterizată cel mai bine prin conceptul de intenționalitate, fiind un fenomen al lumii vieții, care nu se lasă redus la descrierile științei naturii și care scapă oricărei taxonomii biologice.

A da seamă de dorința sexuală nu poate reveni decât filozofiei, pornind de la o analiză fenomenologică a unui fapt cât se poate de cotidian, precum acela că John o dorește pe Mary.

Polemizând cu Freud și cu viziunea îngustă a sexologilor, Scruton parcurge întregul spectru al fenomenelor sexuale, de la iubirea platonică până la sadomasochism, într-un discurs care invocă nenumărate exemple din artă şi literatură.

Elefant » Libris » Cărturești »

9. Terapia Gerson, de Charlotte Gerson, Morton Walker

Coperta Terapia Gerson, de Charlotte Gerson, Morton Walker - DECĂRȚI.ROMedicina modernă a făcut progrese imense. Cu toate acestea, nu a reuşit să învingă cancerul, boala nemiloasă care face milioane de victime în fiecare an, la nivel mondial.

Şi totuşi, dr. Max Gerson (1881 – 1959) ne-a oferit o rază de speranţă, prin terapia aletrnativă care îiu poartă numele. În 1959, el a fost primul medic din lume care a spus despre cancer că ar fi cauzat de mai mulţi factori independenţi.

Dintre cei 49 de astfel de factori identificaţi până în prezent, în mod surprinzător, alimentele toxice fac cel mai mare rău. Peste 70% dintre tumorile maligne sunt cauzate, într-un fel sau altul, de ceea ce mâncăm.

Tocmai de aceea, Terapia Gerson are la bază o dietă care include fructe şi legume proaspete, cultivate organic, şi 13 pahare de sucuri proaspete pe zi, la intervale fixe.

Dupa 70 de ani de la apriţia terapiei, timp în care mii de pacienţi au fost trataţi cu succes, fiica dr. Gerson, Charlotte, ea însăşi specialist în medicina alternativă, împreuna cu dr. Morton Walker oferă şi mai multe informaţii despre efectele puternice de vindecare ale fructelor şi legumelor organice.

Elefant » Libris » Cărturești »

10. Maniere digitale, de Victoria Turk

Coperta Maniere digitale, de Victoria Turk - DECĂRȚI.ROPoate că știi cum trebuie să te porți la un dineu, dar cât de sigur ești asupra bunelor maniere pe grupurile de WhatsApp?

Profilul tău de Tinder îndeplinește oare standardele de bună-cuviință general acceptate? Și ce ar trebui să știi despre social media, acest butoi cu pulbere al etichetei online?

Cum răspunzi la e-mailurile enervante ale colegilor? Ce ar spune ghidul Debrett’s despre profilul tău pe Tinder? Și ce înseamnă „Milkshake Ducks”?

Cât de repede trebuie să răspunzi la un e-mail? Și care e tonul potrivit? Există vreo lege care spune că fiecare mesaj trebuie să înceapă cu „Îmi pare rău pentru întârzierea cu care răspund”?

Pe internet, nimeni nu știe că ești şacal – dar asta nu e o scuză pentru lipsa manierelor…

Elefant » Libris » Baroque »