Cărți noi de citit în iunie 2018 - DECĂRȚI.RO

În fiecare lună, echipa DECĂRȚI.RO face un top cu cele mai bune cărți noi de ficțiune și non-ficțiune, disponibile pe rafturile librăriilor online și din țară. Ar trebui să citești cât mai multe dintre ele pentru că dacă nu sunt deja, vor ajunge bestsellere.

Ficțiune

Crucea de foc vol. 1 (Outlander #5), de Diana Gabaldon

Coperta Crucea de foc vol. 1 (Outlander #5), de Diana Gabaldon - DECĂRȚI.ROPovestea lui Jamie Fraser și a lui Claire continuă pe continentul american. Prinși în tumultul de dinaintea Războiului de Secesiune, în prima rebeliune deschisă împotriva taxelor impuse de englezi americanilor, cei doi încearcă să-și protejeze familia cu orice preț. Jamie urmărește și să construiască o comunitate în jurul Fraser’s Ridge. Așa că trebuie să joace bine cartea diplomației între rebeli și guvernul instabil, dar încă periculos de puternic.

Devenită vraciul comunității din Fraser’s Ridge, Claire ajută pe toată lumea, dar încă se lupta cu fantoma lui Frank, în vreme ce Brianna și Roger își adaptează cu greu obiceiurile de oameni ai secolului XX la noua viață.

Dincolo de istorie, călătorie în timp și mici elemente fantastice, inteligența poveștii și ironia, bătăliile, eroii și dușmanii lor, cititorii rămân fideli seriei Outlander datorită portretelor remarcabile ale cuplului Claire-Jamie.

— The London Free Press

Elefant » Libris » Cărturești »

Regatul (Rebeliunea #3), de Robyn Young

Coperta Regatul (Rebeliunea #3), de Robyn Young - DECĂRȚI.RORobert a reușit să fie încoronat Rege al Scoției, dar prețul este dorința de răzbunare a lui Edward al Angliei. Așa încât stindardul Dragonului mărșăluiește spre nord, pentru a-și recupera regatul. Dar nu numai englezii sunt inamicii lui Robert. Trădat, rămas doar cu o coroana și niciun regat, acesta trebuie să încerce să recapete avantajul militar și să recâștige respectul națiunii.

Sprijinit de nobila Christiana și o mână de bărbați loiali și curajoși, Robert va trebui să îl înfrunte pe Edward ca să decidă viitorul întregii Scoții.

Aceasta nu este o poveste pentru cei slabi de inimă. Personajele puternice, intrigile și trădările din sânul nobilimii engleze și scoțiene inspiră pasiune adevărată acțiunii istorice. Când închizi cartea, ți-e greu să crezi că acești oameni sunt morți de peste 700 de ani.

— Herald Scotland

Elefant » Libris » Cărturești »

Puterea, de Naomi Alderman

Coperta Puterea, de Naomi Alderman - DECĂRȚI.ROCe s-ar întâmpla dacă femeile ar căpăta brusc o putere nimicitoare și nemaivăzută?

În Puterea, lumea e un loc familiar: băiatul nigerian bogat care lenevește pe marginea piscinei părinților; copilul aflat în plasament, ai cărui părinți adoptivi își ascund adevărata fire în spatele religiei; politicianul american ambițios; fata dură de pe străzile Londrei, care provine dintr-o familie atipică.

Din senin apare însă o forță nouă, vitală, care se răspândește cu viteză și care face ca destinele personajelor să se împletească cu consecințe devastatoare. Adolescentele își descoperă o putere fizică uriașă – pot provoca o durere atroce și chiar moartea. Astfel, printr-o mică întorsătură a naturii, lumea este repornită de la zero.

Electrizantă! Șocantă! O să vă facă părul măciucă! După care o să vă facă să vă revizuiți atitudinea în legătură cu tot.

— Margaret Atwood

Elefant » Libris » Cărturești »

Singura poveste, de Julian Barnes

Coperta Singura poveste, de Julian Barnes - DECĂRȚI.ROO vară din anii ’60, undeva la sud de Londra. Când se întoarce de la facultate, Paul îi face pe plac mamei și se duce la tenis.

Acolo e Susan: caldă, încrezătoare, ironică, soție și mamă a doi copii. Evident, iubirea lor este unică și irepetabilă.

Peste zeci de ani, el privește înapoi la povestea lor și la eșecul ei, știind că memoria ne joacă feste și ne surprinde.

Un roman profund emoționant și o analiză a suferinței din iubire. Revizitând fluxul și refluxul unei pasiuni, Julian Barnes pune în lumină legatura dintre un om bătrân și propriul lui sine.

— Publishers Weekly

Elefant » Cărturești » Humanitas »

Mirror, mirror, de Cara Delevingne

Coperta Mirror, mirror, de Cara Delevingne - DECĂRȚI.ROSupermodelul internațional și actrița Cara Delevingne ne oferă un tulburător roman de debut despre prietenie, identitate și caracterul înșelător al aparențelor.

Poate că nu sunt persoana cinstită care îmi închipuiam că sunt. Poate că sunt de fapt un monstru.

Red, Leo, Rose și Naomi sunt niște inadaptați. Red are o mamă alcoolică și un tată mereu absent. Leo are un frate care îl ademenește într-o lume întunecată și violentă. Rose încearcă să uite de suferințele trecutului apelând la aventuri și alcool. Naomi fuge de acasă, căutând libertatea pe care pare să n-o găsească nicăieri. Cei patru prieteni se simt singuri împotriva tuturor, până când înființează împreună o formație, Mirror, Mirror – propria lor familie, singurul loc unde pot fi cu adevărat ei înșiși.

Apoi Naomi dispare și e găsită aproape moartă în Tamisa, iar poliția crede că a fost o încercare de sinucidere nereușită. Prietenii ei sunt devastați. Ar fi trebuit să aibă grijă unii de alții, cum de n-au văzut semnele prevestitoare? Oare cât de bine o cunoșteau pe Naomi? Și cât de bine se cunosc între ei?

Dar după ce o serie de indicii îi face să se îndoiască de ipoteza poliției, Red, Leo și Rose sunt nevoiți să se confrunte cu propriile lor frici și secrete întunecate. E o călătorie care le va bulversa lumea. Nimic nu va mai fi la fel, pentru că, odată spartă, o oglindă nu mai poate fi reparată.

Elefant » Cărturești » Humanitas »

Filiera de la miezul nopții, de Lee Child

Coperta Filiera de la miezul nopții, de Lee Child - DECĂRȚI.RODupă ce partenera lui dintr-o aventură mai veche îl abandonează într-o cameră de motel, Jack Reacher își reia călătoria fără o țintă anume și lasă norocul să-i aleagă calea.

Ajunge astfel la un banal magazin de amanet unde îi atrage atenția un obiect ciudat: un inel de absolvent al Academiei Militare West Point – un trofeu greu de obținut și la care titularul n-ar renunța ușor. Și mai ciudat este că inelul descoperit de Reacher pare să fi aparținut unei femei.

El însuși absolvent West Point, vrea să descopere povestea din spatele acelui obiect și ajunge să fie implicat într-o filieră în care are de a face cu dealeri de droguri, gemene foarte diferite una de cealaltă, o istorie de război încheiată tragic, dependență — totul pe fundalul unui ținut deopotrivă sălbatic și pitoresc.

Jack Reacher este unul dintre cele mai originale și fascinante personaje pop fiction.

— The Washington Post

Elefant » Libris » Cărturești »

Lincoln între vieţi, de George Saunders

Coperta Lincoln între vieţi, de George Saunders - DECĂRȚI.ROLincoln între vieți, primul roman al lui George Saunders, este proba de măiestrie a unui virtuoz care poate mânui o sută de sfori într-o armonie absolută.

Dacă acțiunea din Ulise se petrece într-o singură zi din 1904, cea din Lincoln între vieți se desfășoară într-o singură noapte din 1862. Și într-un singur loc: cimitirul din Georgetown, unde este adus Willie, fiul de 11 ani al președintelui american Abraham Lincoln.

America are aproape un an de război civil, cu alaiul lui de drame, nemulțumiri, sacrificii, suferințe și aspirații înecate în sânge. Dar de fapt sunt mai multe Americi în romanul lui Saunders. Cea a recepțiilor sofisticate de la Casa Albă, care sfidează năprasna războiului, cea a relatărilor din presa și literatura vremii și cea din cimitirul din Georgetown, unde în jurul lui Willie Lincoln se învârt personaje de toate felurile: soldați fanfaroni, prostituate arțăgoase, reverenzi sfioși, soți priapici, negri cu statut umil și filfizoni ceremonioși.

Într-o rapsodie polifonică fără egal în literatura de azi, ei spun cu toții povestea unei țări al cărei destin se află la răscruce. Și a unui spațiu plasat între vieți, unde revoltații refuză să-și admită sfârșitul și se cred simpli suferinzi în așteptarea vindecării.

Elefant » Libris » Cărturești »

Cei trei regi, de A Cheng

Coperta Cei trei regi, de A Cheng - DECĂRȚI.ROCând nuvelele care alcătuiesc volumul Cei trei regi – Regele Șahului, Regele Copacilor și Regele Copiilor – au apărut separat în China, la mijlocul anilor 1980, o adevărată „febră A Cheng” s-a răspândit printre cititori.

Nici un alt autor nu îndrăznise să scrie despre Revoluția Culturală la modul ironic, voit naiv, ocolind discursul oficial și îmbinând elemente tradiționale și daoist-confucianiste pentru a reliefa nu greutățile și mizeria acelor ani, ci importanța principiilor morale.

Adevărate parabole, Regele Șahului, Regele Copacilor și Regele Copiilor au în centrul lor personaje care, în situații dramatice, se ridică deasupra realului cu o forță ce vine dintr-o filozofie aparte a vieții.

Elefant » Libris » Cărturești »

Spulberatic, de Anca Vieru

Coperta Spulberatic, de Anca Vieru - DECĂRȚI.ROÎn câte feluri poţi să uiţi un om? Imaginea unei statui dintr-o reclamă la un muzeu subacvatic aduce în memoria Andei o veche dragoste şi un uitat sentiment de vinovăţie.

Foile unui jurnal găsit întâmplător de două eleve scot la lumină o poveste neterminată în care se împletesc parfumul de epocă şi ororile unui trecut aproape uitat. Enigmaticele foi rămân apoi ani de zile într-un sertar, ca să ajungă în final în mâinile unui sculptor care urmează să plece într-o aventură subacvatică.

O încrengătură de poveşti ce îl au în centru pe Tibi Vreme, veşnicul cuceritor, amuzant şi blazat, care în adolescenţă avea două dorinţe: să ajungă regizor şi să plece din ţară; şi care la treizeci de ani, cantonat între munca de inginer şi o căsnicie menţinută din inerţie, îşi omoară timpul scormonind în trecut şi imaginând plecări.

Elefant » Libris » Cărturești »

Alte noutăți ale lunii pe care le recomandăm sunt: Omul care vedea dincolo de chipuri, de Eric-Emmanuel SchmittGrădina speranţei, de Diane AckermanPe râurile ce duc…, de António Lobo AntunesJocul de-a amiba, de Tara SkurtuȘi, deodată, cineva bate la ușă, de Etgar KeretBăiatul cel nou, de Tracy ChevalierCină cu ficat și inimă, de Mihaela ApetreiIubire amară, de Elena Ferrante.

Printre reeditările notabile de luna aceasta, se află: Rendez-vous cu Rama (Rama #1), de Arthur C. ClarkeAlegerea celor trei (Turnul întunecat #2), de Stephen KingPovestea lui Zoe (Războiul bătrânilor #4), de John ScalziIT, de Stephen KingCea mai frumoasă carte din lume, de Eric-Emmanuel SchmittZilele de şcoală ale lui Isus, de J.M. CoetzeeAlchimistul, de Paulo CoelhoFrumoasele adormite, de Yasunari KawabataWabi-Sabi, de Francesc MirallesFerma animalelor, de George OrwellCei frumoşi şi blestemaţi, de Francis Scott FitzgeraldCătunul, de William Faulkner.

Non-Ficțiune

De ce nu fac zebrele ulcer?, de Robert M. Sapolsky

Coperta De ce nu fac zebrele ulcer?, de Robert M. Sapolsky - DECĂRȚI.RODupă cum explică Sapolsky, cei mai mulți dintre noi rămânem treji în timpul nopții, nu din cauză că ne frământă răspunsul la întrebarea dacă avem lepră sau malarie.

În schimb, bolile de care ne temem – și cele de care suferim în prezent – sunt boli provocate de acumularea lentă a unor vătămări, precum bolile de inimă și cancerul. Când suntem îngrijorați sau afectați de stres, corpul nostru declanșează aceleași reacții fiziologice întâlnite și la animale, dar noi nu rezolvăm conflictul în aceeași modalitate – luptând sau rupând-o la fugă. Cu timpul, această activare a unei reacții la stres ne îmbolnăvește literalmente.

Combinând cercetări dintre cele mai avansate cu o doză sănătoasă de umor agreabil și cu sfaturi practice, De ce nu fac zebrele ulcer? explică modul în care stresul prelungit provoacă sau intensifică o varietate de calamități, printre care depresia, ulcerele, colita, bolile de inimă și altele.

În plus, ne oferă o îndrumare esențială în ceea ce privește controlul reacțiilor noastre la stres. Această ediție nouă promite să fie cea mai cuprinzătoare și mai captivantă de până acum.

Robert Sapolsky face disecția anatomiei reacției umane la stres într-un mod spiritual.

— The Wall Street Journal

Elefant » Libris » Cărturești »

12 Reguli de viață, de Jordan B. Peterson

Coperta 12 Reguli de viață, de Jordan B. Peterson - DECĂRȚI.ROPlecând de la revelațiile marilor religii ale lumii, dar și de la capodoperele literare și filosofice (ale unor Goethe, Nietzsche sau Dostoievski), autorul ne îndeamnă să revenim la clasicele virtuți (disciplină, curaj, onestitate, prietenie etc.) și să ne asumăm răspunderea pentru existența noastră tragică, în care există totuși un sens ce așteptă să fie căutat.

Într-o lume în care structura familiei este în colaps, educația este adesea impregnată de ideologie, iar societatea politică a ajuns să fie periculos de polarizată, cele 12 Reguli de viață oferă un antidot: redescoperirea vechilor adevăruri și valori, care ne pot ajuta, în plină epocă relativistă, să ducem o viață mai bună, mai luminoasă, mai chibzuită.

Elefant » Libris » Cărturești »

Trecerea la oceanul albastru, de Renée Mauborgne, W. Chan Kim

Coperta Trecerea la oceanul albastru, de Renée Mauborgne, W. Chan Kim - DECĂRȚI.ROÎn 2005, renumiții profesori W. Chan Kim și Renée Mauborgne au schimbat definitiv peisajul afacerilor internaționale cu volumul Strategia oceanului albastru, care avea să ocupe poziția de bestseller internațional pentru mai bine de 100 de săptămâni, să se vândă în peste 3,6 milioane de copii, să fie tradus în 44 de limbi și să dea naștere unei mișcări dinamice.

Acum, după alți zece ani de cercetări intensive, Kim și Mauborgne sunt gata să schimbe din nou cursul conversației.

Pe măsură ce lideri și manageri din toată lumea au adoptat teoria lor și au început să-și regândească radical strategiile de business, mulți au descoperit că erau blocați într-un ocean roșu.

Însă nu ştiau cum să înceapă procesul de trecere spre apele albastre, care ar fi însemnat adeseori să-i convingă pe membrii propriilor echipe să accepte un concept care intra în conflict direct cu regulile consacrate ale propriilor industrii. Antreprenorii căutau pași concreți și un proces sistematic pe care să-l urmeze pentru a crea și a captura oceane albastre cu riscuri minime.

În Trecerea la oceanul albastru, Kim și Mauborgne înfruntă direct această provocare, analizând și comparând succesele și eșecurile unor proiecte de trecere la oceanul albastru din toată lumea, provocate de mișcarea care a început acum mai bine de 30 de ani.

Prin studierea unei game largi de sectoare, de la companii B2C și B2B la organizații publice, nonprofit sau guvernamentale, autorii au înțeles procesul de creare de piețe noi și de dezvoltare, care deblochează creativitatea oamenilor și încrederea lor de a acționa.

Elefant » Libris » Cărturești »

Intuiția, de Bernadette Jiwa

Coperta Intuiția, de Bernadette Jiwa - DECĂRȚI.ROOamenii de succes nu așteaptă dovezi că ideea lor va merge. Au încredere în instinctul lor și trec la treabă.

În Intuiția, Bernadette Jiwa îți arată cum să controlezi puterea intuiției proprii ca să recunoști oportunitățile pe care alții le ratează și ca să vii cu acea idee extraordinară pe care o așteaptă lumea.

Cartea explorează intuițiile pline de inspirație ale altora, de la cea care a dus la lansarea renumitului brand GoldieBlox la alta care l-a ajutat pe un doctor să reducă rata mortalității infantile la nivel global.

Plină de povești de succes, exerciții de introspecție și sugestii de luat notițe, Intuiția este ghidul indispensabil, care te va ajuta să îți dezvolți potențialul unic și să îți descoperi ideile câștigătoare.

Elefant » Libris » Cărturești »

Dolari și rațiune, de Dan Ariely, Jeff Kreisler

Coperta Dolari și rațiune, de Dan Ariely, Jeff Kreisler - DECĂRȚI.RONe gândim la bani în termeni de cifre, valori şi sume, dar, când vine momentul să îi cheltuim efectiv, ne implicăm mai degrabă cu inima decât cu mintea. Emoțiile joacă un rol definitoriu în modelarea comportamentului nostru financiar, transformându-ne adesea în propriii noștri dușmani când încercăm să economisim, să profităm de oferte şi să cheltuim responsabil.

Explorând o gamă largă de subiecte cotidiene – de la ispita cheltuielilor „nedureroase” cu cardul şi capcanele bugetării domestice până la chemarea seducătoare a promoţiilor de sărbători –, Ariely şi Kreisler demonstrează că încrederea exagerată în obiceiurile noastre de cumpărare ne conduce adesea pe căi greşite. În plus, acestea ne costă mai mult decât ne dăm seama, indiferent că este vorba despre valoarea reală a timpului pe care îl irosim conducând 45 de minute ca să economisim 10 dolari sau despre incapacitatea noastră de a evalua corect cât valorează, de fapt, lucrurile pe care le cumpărăm.

Autorii dezvăluie care sunt forţele emoţionale care luptă împotriva noastră şi modul în care le putem contracara. Combinând studii de caz şi anecdote cu sfaturi şi explicaţii concrete, ei aduc la lumină temerile şi dorinţele inconştiente care stau la baza celor mai păguboase automatisme financiare ale noastre şi ne învaţă cum să ne îmbunătăţim obiceiurile legate de bani.

Elefant » Libris » Cărturești »

Alte noutăți ale lunii pe care le recomandăm sunt: Filosofia. O istorie ilustrată a gândirii, de Tom Jackson; Capcanele dietelor, de Dr. Laura EneAni-lumină, de Brian Clegg.

Printre reeditările notabile de luna aceasta, se află: Orice femeie poate, de David ReubenSecretele succesului. Cum să vă faceţi prieteni şi să deveniţi influent, de Dale Carnegie.

Copii

Madeline Finn și cățelul bibliotecar, de Lisa Papp

Coperta Madeline Finn și cățelul bibliotecar, de Lisa Papp - DECĂRȚI.ROLui Madeline Finn nu-i place să citească. Nici cărți. Nici reviste. Nici măcar meniul de pe mașina de înghețată.

Din fericire, Madeline Finn se întâlnește cu Bonnie, un cățel bibliotecar. Să-i citească acestuia cu voce tare nu e atât de rău. Când Madeline Finn se poticnește, lui Bonnie nu-i pasă.

Fetița descoperă astfel că e amuzant să citești când nu ți-e frică să faci greșeli. Bonnie o învață pe Madeline că e în regulă să nu te grăbești, să continui să încerci și să te lași ajutat de un prieten.

Elefant » Libris » Cărturești »

Regele Ugu, de Adam Stower

Coperta Regele Ugu, de Adam Stower - DECĂRȚI.ROAndi Firicel e pe fugă. Trebuie să scape de Michi Înhățău şi tovarăşul lui de rele, Teo P. Riculosu! Unde să se ascundă? În pădurea din apropiere, dă peste cea mai nemaipomenită căsuţă în copac, dotată cu capcane Clantztrank 5000, săgeţi licuricioase, bombe cu urzici şi câte şi mai câte!

Acolo stăpânesc misteriosul şi haiosul REGE UGU şi HERBERT, wombatul lui credincios. ANDI şi UGU îşi unesc forţele împotriva lui Michi Înhăţău şi a bandei sale de bătăuşi, iar ce urmează e cea mai tare aventură care s-a petrecut vreodată într-o vacanţă de vară!

Cele mai rele 5 zile din toată viața lui Andi!
1. Azi. Acum
2. Concursul de înot de la școală – când am sărit în apă și mi-a căzut slipul de pe mine!
3. Când i-am zis din greșeală „mami” domnului Tocatu, profesorul de geografie!
4. Când mi-a înghițit Rața aia cea mai tare figurină robo-soldat.
5. Miercuri 1 aprilie…

Elefant » Libris » Cărturești »

Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi, de Nikolai Nosov

Coperta Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi, de Nikolai Nosov - DECĂRȚI.ROUna dintre cele mai iubite și mai citite cărți pentru cei mici, însoțită de minunatele ilustrații color care le-au încântat copilăria celor mari.

În Orașul Florilor, locuitorii săi prichindei au nume care spun totul despre talentele, ocupațiile și firile lor: Știetot, Pilulă, Șurubel și Piuliță, Zahar Zaharescu, Limonadă, Glonțișor, Acuarelă, Guzlă, Grăbilă, Dondănel, Tăcutul, Gogoașă, Zăpăcilă, Posibil și Probabil. Este clar că Habarnam nu știe nimic! Degeaba încearcă să se facă muzicant, pictor, poet, șofer de curse… Dar transformarea lui începe să se petreacă odată cu plecarea într-o expediție nemaipomenită în lumea prichindeilor, la capătul căreia Habarnam știe chiar să șI citească!

Tu ești mare acum. Ai învățat să citești bine-bine de tot și nu e nimic mai amuzant decât să te bucuri singur, când vrei tu, unde vrei tu, de o carte de aventuri! Fii însă cu ochii în patru și nu lăsa nicio clipă cartea din mână! Când erau de vârsta ta, părinții tăi se dădeau în vânt după Aventurile lui Habarnam.

Elefant » Cărturești » Humanitas »

Povești dintr-o pădure ‘naltă, de Shaun Micallef

Coperta Povești dintr-o pădure 'naltă, de Shaun Micallef - DECĂRȚI.ROSe iau cele mai frumoase basme ale fraţilor Grimm, câteva dintre fabulele lui Esop, se adaugă puţină mitologie greacă, un strop (sau mai mulţi) de umor şi se amestecă bine cu ilustraţii fantastice.

De la „A fost odată“şi până la sfârşitul cu totul surprinzător al cărţii, prin pădurea ’naltă, unde se petrec toate aventurile, se perindă regi într-o ureche, prinţese mofturoase, animale vorbitoare, pitici descurcăreţi, spiriduşi isteţi, răsucind cu toţii la iţele încurcate ale unor poveşti cum n-aţi mai citit niciodată.

Elefant » Librarie.net » Humanitas »

Ultimii urși polari, de Harry Horse

Coperta Ultimii urși polari, de Harry Horse - DECĂRȚI.ROUn roman scris de câștigătorul Medaliei de Aur Smarties.

Bunicul pleacă într-o expediţie la Polul Nord, în căutarea ultimilor urși polari, și cu el merge Roo, un câine cu personalitate și opinii ferme.

Îndrăzneţii exploratori se îmbarcă pe un vapor trainic, Inscufundabilul, și pornesc într-o aventură de neuitat.

Originală, emoţionantă și foarte amuzantă, povestea lor este spusă prin intermediul unui șir de scrisori neobișnuite.

Elefant » Cărturești » Humanitas »

Ultimii naufragiați, de Harry Horse

Coperta Ultimii naufragiați, de Harry Horse - DECĂRȚI.ROUn roman scris de câștigătorul Medaliei de Aur Smarties.

Dezastru! Inscufundabilul se scufundă.

Bunicul și Roo — un câine cu personalitate și opinii ferme — au plecat în călătorie pe o navă de pescuit pentru a-l captura pe Regele Cod. Până la urmă naufragiază pe o insulă pustie. Cum vor supraviețui — și ale cui sunt urmele pe care le găsesc ei pe plajă?
Scrisorile bunicului spun povestea aventurii lor extraordinare și amuzante.

Elefant » Cărturești » Humanitas »

Jack şi geniile: În adâncurile mării albastre, de Bill Nye, Gregory Mone

Coperta Jack şi geniile: În adâncurile mării albastre, de Bill Nye, Gregory Mone - DECĂRȚI.ROJack şi fraţii săi geniali Ava şi Matt pornesc împreună cu doctorul Hank Witherspoon într-o aventură pe o îndepărtată insulă hawaiiană, unde locuiește Ashley Hawking, o informaticiană miliardară. Hawking şi inginera Rosa Morris au construit o uzină electrică revoluţionară, care colectează energia din adâncurile oceanului, însă cineva a sabotat proiectul.

Pornind în căutarea vinovatului, Jack se aventurează la o adâncime de şase sute de metri într-un submarin artizanal. El, Ava şi Matt participă la cea mai ciudată petrecere aniversară din lume, se confruntă cu un tânăr geniu arogant şi apoi se trezesc pierduţi în larg. Cei trei fraţi trebuie să-şi folosească toată puterea minţii şi isteţimea pentru a descoperi sabotorul… şi să supravieţuiască.

Elefant » Cărturești » Humanitas »

Pumn-de-Fier, de Mircea Pricăjan

Coperta Pumn-de-Fier, de Mircea Pricăjan - DECĂRȚI.ROMihai are aproape şapte ani şi e pasionat de Lego şi supereroi. Cu câteva zile înainte de vacanţa de vară, pe care şi-o va petrece la bunici într-un sat îndepărtat, îşi rupe mâna.

Venit de la oraş, cu o mână în ghips, nu-i e deloc uşor să-şi facă prieteni printre copiii care se cunosc de multă vreme şi care îl privesc ca pe un ciudat. Nici încercările cu orătăniile din curtea bunicilor nu sfârşesc prea fericit. Dar în vara aceea Mihai face o descoperire: după ce îşi scoate ghipsul, „mâna de beton”, cum îi spune doctorul, îşi dă seama că nu simte nici o durere, că poate să spargă pietre strângându-le în pumn, că are o superputere.

Şi nu numai atât: mâna lui cu puteri fantastice îl împinge să facă tot felul de lucruri necugetate, iar copiii din jur îl privesc cu neîncredere. Până şi dulăul Ares pufneşte şi fuge de el. Până când, într-o zi, la o petrecere…

Elefant » Libris » Cărturești »

Alte noutăți ale lunii pe care le recomandăm sunt: Războiul solomonarilor, de Moni StănilăAuzi cum vorbesc copacii?, de Peter WohllebenSeria Povești cu cățeluși, de Eve Tharlet, Christophe LoupySeria Animaluțele fermecate, de Lily Small; Seria Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, Alexia Udriște.

Printre reeditările notabile de luna aceasta, se află: Matei, campion la fotbal, de Brigitte Weninger, Eve TharletInsula delfinilor albaștri, de Scott O’DellDin 7 în 7, de Holly Goldberg SloanCronicile din Narnia: Ultima bătălie (Cronicile din Narnia #7), de C.S. Lewis.