Cărți noi de citit în ianuarie 2019 - DECĂRȚI.RO

Cauți cele mai bune cărți noi de citit pentru adulți, copii și părinți, apărute in ianuarie 2019?

În fiecare lună, echipa DECĂRȚI.RO face un top cu cele mai bune cărți noi de ficțiune și non-ficțiune disponibile pe rafturile librăriilor online și din țară.

Ar trebui să citești cât mai multe dintre ele pentru că dacă nu sunt deja, vor ajunge bestsellere.

Cărți Ficțiune

Dispariția lui Stephanie Mailer, de Joël Dicker

Coperta Dispariția lui Stephanie Mailer, de Joël Dicker - DECĂRȚI.RO30 iulie 1994. Orphea, o stațiune balneară liniștită din statul New York, este bulversată de o crimă înfiorătoare: primarul și familia lui sunt asasinați la ei acasă, împreună cu o femeie care trecea întâmplător prin zonă.

Ancheta este încredințată unei echipe alcătuite din doi polițiști tineri, Jesse Rosenberg și Derek Scott. Ei strâng probe solide și reușesc sa identifice criminalul, obținând din partea superiorilor nu doar laude, ci și o decorație.

Dar, douăzeci de ani mai târziu, la începutul verii lui 2014, o jurnalistă pe nume Stephanie Mailer îi spune lui Jesse că au identificat greșit asasinul din Orphea, după care dispare in condiții misterioase.
Ce s-a întâmplat cu Stephanie Mailer? Ce a descoperit ea? Si, mai ales, ce s-a întâmplat cu adevarat in noaptea de 30 iulie 1994 la Orphea?

Dicker nu te scapă nicio clipă din mână, având grijă ca, în ciuda numeroaselor personaje și a avalanșei de piste false, să nu pierzi niciodată firul poveștii.

Cu toate că la fiecare cincizeci de pagini ai impresia că ai ghicit cine e făptașul, finalul te ia complet prin surprindere.

— Le Figaro Littéraire

Elefant » Libris » Cărturești »

Sânge pe zăpadă, de Jo Nesbø

Coperta Sânge pe zăpadă, de Jo Nesbø - DECĂRȚI.ROOlav Johansen este ucigaș plătit și lucrează pentru unul dintre capii lumii interlope din Oslo-ul anilor 1970, eliminându-i cu sânge rece pe toți cei desemnați de șeful său.

Și totuși, Olav e un om mult mai complicat decât pare la prima vedere. Puterea lui de a iubi este la fel de mare precum talentul său pentru crimă. Da, este înclinat în mod natural spre subordonare, dar în sânge poartă și virusul răzvrătirii, născut din puterea pe care o are asupra vieții și morții.

Ultima misiune care îi este încredințată îl pune într-o situație foarte periculoasă, ajutându-l să înțeleagă un lucru esențial despre meseria lui: cu cât afli mai multe despre afacerile șefului, cu atât e mai probabil să devii chiar tu una dintre țintele lui.

Dintre numeroasele romane crime scandinave, cele ale lui Nesbø ies clar în evidență. E un autor căruia îi place să construiască intrigi neobișnuite și să sfideze convențiile genului.

— The New Yorker

Elefant » Libris » Cărturești »

Fără al doilea nume, de Lee Child

Coperta Fără al doilea nume, de Lee Child - DECĂRȚI.ROFără al doilea nume, bestseller New York Times, reunește toată proza scurta a lui Lee Child și oferă cititorilor nenumărate detalii despre viata și peripețiile lui Jack Reacher.

Volumul începe cu Prea mult timp, o povestire in care Reacher, aflat într-un orășel din Maine, e martor la furtul unei poșete și, dându-și seama ca nu e vorba de o simpla tâlhărie, hotărăște să facă investigații.

Colecția e completata de alte opt povestiri, care întregesc portretul unuia dintre cei mai îndrăgiți eroi de thrillere din întreaga lume.

Acest volum demonstrează ceea ce fanii lui Lee Child știu deja, anume că este un povestitor înnăscut și un fin observator.

— Publishers Weekly

Elefant » Libris » Cărturești »

Cu mâinile legate, de Adrian Onciu

Coperta Cu mâinile legate, de Adrian Onciu - DECĂRȚI.ROÎn noul său roman, Cu mâinile legate, autorul ne dezvăluie povestea unui erou care cade într-o capcană pregătită cu multă abilitate.

Actorul Dragoș Zaharia, gazdă a unei emisiuni-concurs la TV, jurnalist debutant în presa scrisă, este arestat pentru uciderea unui magnat. Probele împotriva lui sunt devastatoare, iar zbaterile sale de a-și dovedi nevinovăția par zadarnice.

Calvarul pe care îl trăiește protagonistul hărțuit de anchetatori, înfierat de tabloide și de opinia publică, este descris admirabil. Iar rezolvarea misteriosului caz îl ține pe cititor în priză până la sfârșitul lecturii.

Cu această carte, Adrian Onciu confirmă că este unul dintre cei mai buni scriitori de mystery & thriller pe care îi avem.

— George Arion

Elefant » Libris » Cărturești »

Dulcea eliberare (Frații Maddox #2), de Jamie McGuire

Coperta Dulcea eliberare (Frații Maddox #2), de Jamie McGuire - DECĂRȚI.ROLiis Lindy este agent FBI. Ca să se dedice total meseriei sale, cere să fie transferată din Chicago la San Diego. Visează la promovări și laude pentru soluționarea cazurilor aparent imposibile.

Agentul special Thomas Maddox este arogant, neiertător și crud. Vânează cei mai mari infractori din lume. Dar, deși a salvat multe vieți, nu poate face nimic pentru Travis, fratele său mai mic, învinuit pentru un incendiu cu zeci de victime.

Thomas are o singură soluție: poate să-l recruteze pe Travis în FBI, pentru că acesta are niște conexiuni în lumea mafiei.

Așadar, merge să-i dea vestea însoțit de Liis – pare alegerea perfectă pentru a poza într-un cuplu fericit. Doar că la finalul misiunii, ei ajung să se întrebe dacă nu cumva jocul lor s-a transformat în ceva serios…

Seria Frații Maddox e sexy, plină de surprize și creează dependență – întocmai ca frații Maddox.

— Kami Garcia

Elefant » Libris » Cărturești »

Cărți Non-Ficțiune

Independența copilului: Spaima de separare, de Speranța Farca

Coperta Independența copilului: Spaima de separare, de Speranța Farca - DECĂRȚI.ROFie că suntem sau nu părinți, mămici, tătici, bunici sau educatori, atunci când încercăm să înțelegem copiii mici, adolescenții și pe noi înșine ne ajută pe toți descoperirea parcursului dezvoltării întru independență.

Împreună putem să ne mirăm, să ne amintim, să explorăm și să ne întrebăm:
• Cum ajunge mama să fie un mediu de supraviețuire pentru copilul ei?
• Cum sprijinim, prin joc, controlul sfincterian al copilului?
• Ce semnificații profunde au tulburările alimentare?
• Ce rol are limba maternă în echilibrul afectiv?
• Ce înseamnă abandonul?
• Ce trăiesc părinții adoptivi?
• În ce constă rolul civilizator al tatălui?
• Cum ne influențează societatea în care trăim, comunitatea și grupurile?
• Cum să ne raportăm la lene, la cumințenie, la hiperactivitate, la lipsa de control?
• Cum formăm rezistența la frustrare?
• Ce rol au interdicțiile, impunerile și hotărârile adulților?
• Cât de serios este jocul pentru formarea unei personalități independente?

Elefant » Libris » Humanitas »

Burnoutul mămicilor. Cum să îți recâștigi viața și să crești totodată copii mai sănătoși, de Dr. Speranța Farca

Coperta Burnoutul mămicilor, de Dr. Speranța Farca - DECĂRȚI.ROCâte mame nu-şi doresc să le ofere copiilor „tot ce e mai bun”? Câte dintre ele nu fug cu copiii de la grădiniţă la sport, de la after-school la ora de germană? Totul pentru fericirea copiilor!

Dar oricât de nobile sunt aceste intenţii, ele devin adesea distructive, surse de stres şi de anxietate. Aceste aspirante la titlul de „mamă perfectă” resimt atunci din plin epuizarea fizică şi psihică, au sentimentul că au rămas singure şi fără ajutor şi încep să se îndoiască de sine crezând că au dat greş.

Toate aceste simptome se rezumă la ceea ce psihologul de familie Sheryl Ziegler numeşte „burnoutul mămicilor”. Cu o experienţă clinică de două decenii, autoarea oferă mamelor copleşite şi epuizate, o serie de căi pentru a-şi regăsi energia şi echilibrul în viaţa personală şi de familie.

Elefant » Libris » Cărturești »

Viitorul omenirii, de Michio Kaku

Coperta Viitorul omenirii, de Michio Kaku - DECĂRȚI.ROÎn stilul său inconfundabil, fizicianul Michio Kaku explorează modul în care umanitatea ar putea dezvolta gradual o civilizație în spațiul cosmic, grație evoluțiilor spectaculoase din robotică, nanotehnologie și biotehnologie.

Renumitul fizician și futurolog explorează în detaliu o viziune convingătoare asupra modului în care omenirea ar putea să dezvolte o civilizație durabilă în spațiul cosmic.

Autorul descrie progresele științifice care ne-ar permite să terraformăm Marte și alte planete și să construim acolo orașe locuibile. Apoi ne poartă într-o călătorie în afara sistemului nostru solar, unde oamenii de știința au găsit numeroase planete pe orbitele stelelor învecinate și unde e posibil să găsească în curând Sfântul Graal al astronomiei: o planetă geamăna a Pământului. În sfârșit, sunt discutate noile tehnologii, cum ar fi nano-navele, pânzele-laser și rachetele cu fuziune, care ar putea înlesni călătoriile interstelare, deschizând noi frontiere pentru civilizația umană.

Elefant » Libris » Cărturești »

Luna aceasta nu sunt cărți nou apărute pentru copii, puteți însă revizita cărțile de lunile trecute.