7 Cărți noi pentru copii și adolescenți în mai 2019 - DECĂRȚI.RO

Cauți cele mai bune cărți noi de citit pentru pentru copii și adolescenți apărute în mai 2019?

În fiecare lună, echipa DECĂRȚI.RO face un top cu cele mai bune cărți disponibile pe rafturile librăriilor online și din țară.

Ar trebui să cumperi cât mai multe dintre ele pentru că dacă nu sunt deja, vor ajunge bestsellere.

1. Tărăboi în grădina de zarzavaturi, de Sven Nordqvist

Coperta Tărăboi în grădina de zarzavaturi, de Sven Nordqvist - DECĂRȚI.ROÎn Suedia și peste tot în lume, seria Pettson și Findus e un adevărat fenomen. Oricine a auzit de bătrânul fermier Pettson și de tovarășul său, motanul Findus cel vorbăreț.

Minunat ilustrată, seria a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare și s-a tradus în 44 de limbi.

Elefant » Libris » Cartepedia »

2. Ultimii cowboy, de Harry Horse

Coperta Ultimii cowboy, de Harry Horse - DECĂRȚI.ROUn roman scris de câștigătorul Medaliei de Aur Smarties.

Bunicul și Roo — un câine cu personalitate și opinii ferme — pleacă în America în căutarea bunicului lui Roo, despre care nu mai știu nimic de multă vreme.

Din povestirile lui Roo, care bunicului i se par tot mai greu de crezut, rezultă că ultima oară când s-a auzit de el, acesta era câinele unui cowboy și trăia în Vestul Sălbatic.

Vor reuși îndrăzneţii exploratori să-l găsească pe bătrânul câine? Și dacă da, vor reuși ei să se întoarcă acasă? Scrisorile bunicului spun povestea călătoriei lor extraordinare și teribil de amuzante.

Harry Horse a scris și ilustrat numeroase cărţi pentru copii, The Ogopogo — My Journey with the Loch Ness Monster, cu care a câștigat Premiul scriitorilor oferit de Consiliul Scoţian de Artă.

Este și un binecunoscut caricaturist, semnând caricaturi politice pentru revistele New Yorker, Guardian și Scotland on Sunday.

Elefant » Libris » Cartepedia »

3. Casa de iarnă, de Ben Guterson

Coperta Casa de iarnă, de Ben Guterson - DECĂRȚI.ROCasa de iarnă, primul volum al trilogieicu acelaşi nume, este o fantezie urbană inteligentă şi captivantă.

Casa de Iarnă este hotelul plin de secrete și oaspeți bizari al venerabilului domn Norbridge Autumnal, unde Elizabeth, o fată superdeșteaptă, pasionată de șarade și jocuri de cuvinte, ajunge să-și petreacă vacanța.

Împreună cu noul ei prieten, Freddy, Elizabeth explorează toate cotloanele hotelului și mai cu seamă biblioteca uriașă, unde găseşte, consemnate încifrat, pagini din istoria cel puțin ciudată a locului.

Cu ajutorul unei cărți magice, fata începe să dezlege mister după mister și descoperă că viața ei și trecutul familiei lui Norbridge sunt inexplicabil legate.

Și, pentru că șirul coincidențelor nu se oprește aici, Elizabeth este singura care poate să ridice blestemul ce apasă asupra Casei de Iarnă și să arunce-n aer toate enigmele care o înconjoară.

Elefant » Libris » Cărturești »

4. Nix cel afurisit, de Lena Coakley

Coperta Nix cel afurisit, de Lena Coakley - DECĂRȚI.ROCând un intrus încăpățânat intră fără permisiune pe teritoriul lui, abilitățile lui Nix sunt puse la încercare, astfel că născocește câteva șiretlicuri ca să-l alunge pe bietul bărbat-om.

Dar când eforturile sale nu merg cum și-a imaginat, devine clar că acest intrus, dar și mica făptură a zânelor, nu prea sunt ceea ce par a fi.

Această poveste splendidă a Lenei Coakley, cu minunatele ilustrații de Jaime Zollars, explorează nemuritoarele legături de familie și bucuria de a găsi un cămin în cele mai neașteptate locuri.

Elefant » Libris » Cartepedia »

5. Noaptea despărțirii, de Jennifer A. Nielsen

Coperta Noaptea despărțirii, de Jennifer A. Nielsen - DECĂRȚI.ROZidul Berlinului ridicat peste noapte îi desparte Gertei familia în două.

Tatăl și unul dintre cei doi frați ai săi au trecut în Vest și nu se mai pot întoarce. Gerta, mama și fratele ei, Fritz, au rămas în Berlinul de Est, controlat de sovietici.

La doisprezece ani, Gerta știe că e periculos să privești Zidul și să gândești lucruri interzise legate de libertate.

Cumva, trebuie să treacă de Zid și să-și reunească familia, chiar dacă asta înseamnă să-și pună viața în pericol. De-acum nu mai poate avea încredere în nimeni.

O poveste excepțională de ficțiune istorică, plină de suspans, realistă și captivantă.

— School Library Journal

Elefant » Cartepedia » Arthur »

6. Infernalii (Samuel Johnson #2), de John Connolly

Coperta Infernalii (Samuel Johnson #2), de John Connolly - DECĂRȚI.ROTânărul Samuel Johnson este în pericol. Și nu doar că vederea îi este atât de slabă, încât invită din greșeală o cutie poștală la întâlnire, ci și un demon furios vrea să se răzbune pentru rolul jucat de băiat în zădărnicirea invaziei asupra Pământului de către forțele răului.

Când Samuel și șoricarul său credincios, Boswell, sunt trași printr-un portal în tărâmul întunecat, casa Infernalilor, acesta are ocazia de a se răzbuna.

A-l prinde pe Samuel nu va fi ușor, pentru că Infernalii n-au luat în calcul curajul și istețimea unui băiat și a câinelui său, loialitatea unui biet demon față de ei sau prezența celor doi polițiști naivi și a unui vânzător de înghețată ghinionist, însă extrem de optimist.

Și mai mult decât atât, nimeni n-a plănuit intervenția unei neașteptate bande de omuleți care, de asemenea, s-au pomenit de curând în lumea de dedesubt. Dacă vă imaginați că demonii sunt înfricoșători, așteptați numai să-i cunoașteți pe Spiridușii domnului Merryweather…

E o încântare să citești proza fermecătoare a lui Connolly, presărată cu note de subsol pline de haz. Connolly alternează cu ușurință comedia burlescă, drama profundă și genul horror care îți dă fiori.

— Publishers Weekly

Elefant » Cartepedia » Cărturești »

7. Băiatul care a secat marea, de Paul Brown

Coperta Băiatul care a secat marea, de Paul Brown - DECĂRȚI.ROMicuțul Marcel adora să construiască superbe castele de nisip, însă refluxul îi distrugea mereu construcțiile fantastice.

Într-o zi, lui Marcel i‑a venit o idee grozavă – va înota până pe fundul mării, de unde va scoate dopul, scurgând toată apa!

Din păcate, faptele lui vor avea consecințe dramatice, iar Marcel va trebui să găsească o soluție pentru a repara totul înainte de a fi prea târziu!

Elefant » Curtea Veche »