John Grisham a scos bestseller după bestseller începând cu primul său roman, „…Și vreme e ca să ucizi”, publicat pentru prima oară în 1989. Regele inimaginabil al thrillerului legal, a publicat alte 36 de cărți în deceniile care au urmat, inclusiv „Firma” una dintre cele mai cunoscute datorită ecranizării sale de succes.

Cărțile sale au apărut în 42 de limbi și au vândut aproape 300 de milioane de exemplare în întreaga lume. Este unul dintre cei trei mari autori americani care vând peste 2 milioane de copii de la prima tipărire.

Iată o listă cu ce considerăm a fi cele mai bune cărți ale lui Grisham, dacă doriți să încercați lucrările sale.

10. Firma

Coperta Firma, de John Grisham - DECĂRȚI.ROMitch Mcdeere, „number one” al facultăţii de drept a universităţii Harvard este pur şi simplu copleşit de salariul, maşina, casa şi toate celelalte avantaje care i se oferă pentru a deveni angajatul zelos şi obedient al unei firme de avocaţi din Memphis.

Incredibila generozitate a firmei ascunde însă afaceri murdare şi o lume înspăimîntătoare: cea a mafiei. Mitch trebuie să înveţe să supravieţuiască, întrucât toate mişcările îi sunt atent supravegheate.

F.B.I.-ul îi dezvăluie adevarata faţă a firmei, dar orice încercare de a obţine dovezi îl poate costa capul. Tensiunea creşte cu fiecare pagină, viaţa lui Mitch şi a familiei sale atârnă de un fir de păr, este urmărit atât de mafie cât şi de F.B.I. va supravieţui?

Elefant » Libris » Cărturești »

9. Șantajul

Coperta Șantajul, de John Grisham - DECĂRȚI.ROMalcolm Bannister este un avocat obişnuit, dintr-un orăşel la fel de obişnuit. Viaţa lui se desfăşoară normal până la intervenţia brutală a guvernului federal.

Târât fără voia lui într-un caz răsunător de corupţie, Malcolm îşi pierde familia şi libertatea.

Hotărât să se răzbune pe sistemul fără scrupule care i-a distrus viaţa, el aşteaptă să se ivească momentul potrivit pentru a-şi duce planul la capăt.

Elefant » Libris » Cărturești »

8. Frăția

Coperta Frăția, de JOhn Grisham - DECĂRȚI.ROTrumble este o închisoare cu grad minim de securitate, locul unde sunt închiși deținuți inofensivi: spărgători de bănci, traficanți de droguri, evazioniști fiscali, brokeri de pe Wall Street.

Printre aceștia, trei foști judecători — frăția — care se întîlnesc în fiecare zi în biblioteca închisorii unde rezolvă diferite probleme juridice pentru deținuți și unde petrec ore în șir compunând scrisori.

De aici ei orchestrează o adevărată escrocherie prin corespondență, care dă roade. Banii încep să curgă. Lucrurile scapă însă de sub control când presupusa victima este un om puternic, cu relații nebănuite.

Elefant » Libris » Cărturești »

7. Avocatul străzii

Coperta Avocatul străzii, de John Grisham - DECĂRȚI.ROCând un tânăr avocat în plină ascensiune hotărăşte să devină apărătorul celor fără adăpost, se produce un cutremur de proporţii ăn prospera firmă la care lucrează, iar viaţa lui se va schimba radical.

Cu logica sa implacabilă, Grisham, avocatul scriitor, va reuşi din nou să demonteze un întreg sistem pentru a-l reclădi altfel, spre deliciul milioanelor sale de cititori împătimiţi.

Elefant » Libris » Cărturești »

6. Testamentul

Coperta Testamentul, de John Grisham - DECĂRȚI.ROTony Phelan, unul dintre cei mai bogați oameni din Statele Unite ale Americii, își trăiește ultimele clipe înconjurat de moștenitorii care îi așteaptă cu nerăbdare moartea.

Într-o narațiune în care aventurile remarcabile se împletesc cu răsturnările neașteptate de situație, destinele lor vor fi însă inexorabil schmimbate de un secret bizar pe care îl ascunde Testamentul.

Elefant » Libris » Cărturești »

5. Campionul din Arkansas

Coperta Campionul din Arkansas, de John Grisham - DECĂRȚI.ROAcest roman al lui John Grisham este o poveste inspirată din propria-i copilărie petrecută în Arkansas.

Povestitorul este un băiat de la ţară în vârstă de şapte ani, Luke Chandler, pasionat de baseball care locuieşte împreună cu părinţii şi bunicii lui într-o casă aflată în mijlocul unei plantaţii de bumbac.

Romanul redă trecerea eroului de la inocenţă la maturitate.

Un altfel de Grisham!

— Publisher Weekly

Elefant » Libris » Cărturești »

4. Omul care aduce ploaia

Coperta Omul care aduce ploaia, de John Grisham - DECĂRȚI.ROBaylor, tânăr absolvent al facultăţii de drept, primeşte o lovitură dură de la viaţă, căci firma unde ar fi trebuit să lucreze imediat după absolvire este înghiţită de o superfirmă de avocaţi care nu mai are nevoie de serviciile sale.

Este nevoit astfel să lucreze la o firmă de periferie, implicată în afaceri murdare.
Deţine însă un atu important: are un contract cu o familie ce dă în judecată o mare companie de asigurări care a refuzat să plătească o asigurare pentru leucemie.

Elefant » Libris » Cărturești »

3. …Și vreme e ca să ucizi

Coperta ...Și vreme e ca să ucizi, de John Grisham - DECĂRȚI.ROVinovat sau nevinovat? O întrebare la care trebuie să răspundă juraţii la orice proces.

Dacă însă un tată negru ucide violatorii albi ai fetiţei lui în vârstă de 10 ani, dacă oroarea se întâmplă într-un stat american din sud şi dacă, pe deasupra, reînvie pornirile rasiste, iar mass-media răscoleşte sentimentele comunităţii, atunci acesta nu este un proces obişnuit.

Deci, vinovat sau nevinovat?

Elefant » Libris » Cărturești »

2. Ultimul jurat

Coperta Ultimul jurat, de John Grisham - DECĂRȚI.ROÎn 1970, The Ford County Times, unul dintre ziarele mai colorate din Mississippi, a dat faliment. Spre surprinderea şi consternarea multora, ziarul a fost preluat de Willie Traynor, un tânăr în vârstă de douăzeci şi trei de ani care a abandonat colegiul.

Viitorul ziarului părea extrem de cenuşiu, până în ziua în care o tânără mamă a fost violată cu sălbăticie şi apoi ucisă de un membru al renumitei familii Padgitt. Willie Traynor a relatat crima în toate amănuntele ei şi ziarul a început să prospere.

Ucigaşul, Danny Padgitt, a fost judecat şi condamnat la închisoare pe viaţă de Tribunalul din Canton, Mississippi, în urma unui proces dramatic.

Însă nouă ani mai târziu, Danny Padgitt a fost eliberat condiţionat. S-a întors în Ford County şi, deodată, juraţii care l-au condamnat au început să fie ucişi.

Elefant » Libris » Cărturești »

1. Partenerul

Coperta Partenerul, de John Grisham - DECĂRȚI.ROOdinioară tânăr partener la o faimoasă firmă de avocatura din Mississippi, Patrick Lanigan fură 90 milioane de la propria companie și își înscenează moartea.

Timp de patru ani, fuge de acei oameni bogați și puternici care nu s-ar da înapoi de la nimic pentru a-l găsi.

Însă într-o bună zi, inevitabilul se produce: la marginea junglei braziliene, trecutul îl prinde din urmă.

Elefant » Libris » Cărturești »