Aveyard are un fler pentru situații dramatice, pe care cititorii pur și simplu le devorează. În romanele ei, acțiunea pornește în trombă și tensiunea nu scade până la ultima pagină.

Regina Roșie, prima carte din seria cu același nume, este un thriller plin de imaginație, în care iubirea și revoluția se ciocnesc, iar puterea și dreptatea sunt într-o luptă pe viață și pe moarte. Pur și simplu nu o poți lăsa din mână.

În luna mai a apărut și în România a treia carte din serie, Colivia Regelui. Până apare și ultimul volum, încearcă una sau mai multe din cărțile de mai jos. Cu siguranță le vei aprecia.

1. Banda celor șase ciori (Banda celor șase ciori #1), de Leigh Bardugo

Coperta Banda Celor Șase Ciori (Banda Celor Șase Ciori #1), de Leigh Bardugo - DECĂRȚI.ROȘase proscriși periculoși, o misiune imposibilă.

Ketterdam: un centru înfloritor al comerţului internaţional, unde poţi găsi orice dacă eşti dispus să plăteşti preţul – şi nimeni nu o ştie mai bine decât Kaz Brekker, un hoţ de geniu.

Lui Kaz i se propune să dea o lovitură extrem de periculoasă, care l-ar putea face putred de bogat. Dar nu poate să acţioneze de unul singur…

Kaz şi echipa lui sunt singurii care pot împiedica distrugerea întregii lumi – dacă nu se ucid mai întâi între ei.

Banda celor șase ciori conține toate elementele pentru a-i captiva pe cititori: un lider viclean care are un plan pentru fiecare ocazie, situații-limită, o echipă războinică de proscriși pricepuți, o intrigă complicată și, pe alocuri, o tensiune insuportabilă.

— Publishers Weekly

Elefant » Libris » Cărturești »

2. Trei coroane întunecate (Trei coroane întunecate #1), de Kendare Blake

Coperta Trei Coroane Întunecate (Trei Coroane Întunecate#1), de Kendare Blake - DECĂRȚI.ROÎn fiecare generație de pe insula Fennbirn se naște un set de triplete: trei regine, toate moștenitoare cu drepturi egale la coroană și fiecare posedând puteri magice mult râvnite.

Mirabella stăpânește cele patru elemente, e capabilă să stârnească vâlvătăi lacome de foc sau furtuni violente doar pocnind din degete. Katharina este o otrăvitoare și poate înghiți cele mai ucigătoare veninuri fără să simtă aproape nimic. Arsinoe domină natura și despre ea se spune că ar avea harul de a face să înflorească cel mai roșu trandafir și să îmblânzească cel mai aprig dintre lei.

Dar pentru a deveni Regina Încoronată nu e nevoie doar de originea regală. Fiecare soră trebuie să lupte pentru asta. Și nu e doar un joc în care cineva câștigă sau pierde… e o luptă pe viață și pe moarte.

În noaptea în care surorile împlinesc șaisprezece ani, bătălia începe. Ultima regină rămasă în viață primește coroana.

Elefant » Libris » Cărturești »

3. Bijuteria (Orașul solitar #1), de Amy Ewing

Coperta Bijuteria (Orașul Solitar #1), de Amy Ewing - DECĂRȚI.RONăscută și crescută în Mlaștină, Violet a fost sortită să fie mamă-surogat pentru bogătași și este cumpărată la licitație de Ducesa din Lac.

Adolescenta trebuie să accepte realitățile urâte cu care se confruntă… asta în timp ce se luptă să supraviețuiască.

Dar, înainte de a-și accepta soarta, ea cunoaște un tânăr fermecător, de care se va îndrăgosti iremediabil. Însă relația lor interzisă va avea consecințe nebănuite.

Aflată la granița dintre supunere și revoltă, Violet trebuie să decidă dacă este dispusă să riște pentru propria libertate.

Elefant » Libris » Cărturești »

4. Jocul coroanei (Jocul coroanei #1), de Evelyn Skye

Coperta - DECĂRȚI.ROExistă lucruri mai periculoase decât un strop de magie…

Vika Andreieva poate stârni zăpada și poate transforma cenușa în aur. Nikolai Karimov poate vedea prin pereți și poate face să apară poduri din senin. Ei sunt magi – singurii din Rusia – iar țarul, amenințat de Imperiul Otoman și de kazahi, are nevoie de un Mag Imperial puternic alături de el.

Și astfel inițiază Jocul Coroanei, un duel al abilităților magice. Câștigătorul jocului va primi puteri de neimaginat. Pe cel învins îl așteaptă moartea. Jocul Coroanei nu trebuie pierdut.

Absolut încântatoare. Adevărata vrăjitorie este în atmosferă – Skye creează o Rusie plină de magie și eleganță, descriind Sankt Petersburgul într-un fel atât de spectaculos, încât ai putea jura că te afli pe malurile Nevei și dansezi în sălile de bal ale Palatului de Iarnă.

— Sara Raasch

Elefant » Libris » Cărturești »

5. Elias și spioana cărturarilor (Quartetul ember #1), de Sabaa Tahir

Coperta Elias și Spioana Cărturarilor (Quartetul Ember #1), de Sabaa Tahir - DECĂRȚI.ROElias este cel mai bun soldat al Academiei militare a Imperiului – şi, în secret, cel care îşi doreşte cel mai puţin să se afle acolo. Aflat pe punctul de a dezerta, se vede obligat să participe la o competiţie nemiloasă al cărei câştigător va fi desemnat împărat.

Laia face parte din clanul Cărturarilor, înrobit de mulţi ani de către Războinici. Când fratele ei este arestat sub acuzaţia de trădare, Laia ia legătura cu mişcarea de rezistenţă împotriva asupritorilor, în speranţa că îi vor elibera fratele. În schimbul ajutorului, rebelii îi cer să se strecoare în Academie şi să spioneze pentru ei.

Când Elias şi Laia se întâlnesc, îşi vor da seama că legătura dintre ei este mult mai puternică decât ar fi crezut vreodată şi că soarta Imperiului se află în mâinile lor. Destinele li se încrucişează într-o poveste care se citeşte cu sufletul la gură, despre curaj, iubire, loialitate şi libertate, într-o lume în care totul le este potrivnic.

Un roman la fel de curajos cum îi sunt şi personajele.

— The New York Times Book Review

Elefant » Libris » Cărturești »

6. Cititoarea (Marea de aur și cerneală #1), de Traci Chee

Coperta Cititoarea (Marea de Aur și Cerneală #1), de Traci Chee - DECĂRȚI.ROSefia știe ce înseamnă să supraviețuiești. După ce tatăl îi e ucis cu brutalitate, tânăra dispare în sălbăticie împreună cu mătușa ei, Nin, care o învață să vâneze și să fure.

Dar după ce Nin este răpită, Sefia rămâne complet singură și niciuna dintre tehnicile de supraviețuire învățate nu o pot ajut să dea de urma mătușii ei. Singurul indiciu pe care îl are este un obiect dreptunghiular straniu, despre care va afla că e o carte, un lucru nemaipomenit într-o societate neinstruită.

Cu ajitorul cărții și al unui străin misterios (care are propriile lui secrete întunecate), Sefia pornește să-și salveze mătușa și să-i pedepsească pe cei responsabili de moartea tatălui ei.

Oricine vrea să citească o carte bună, cu un personaj inocent care se maturizează, trebuie să pună mâna pe Cititoarea. Conține mister, o lume unică, aventură, loialitate de nezdruncinat și pirați. Un fantasy proaspăt, deosebit. Numai bună pentru fanii seriei Inimă de cerneală și pentru amatorii de cărți cu eroine.

— School Library Journal

Elefant » Libris » Cărturești »

7. Rebelul nisipurilor (Rebelul nisipurilor #1), de Alwyn Hamilton

Coperta Rebelul Nisipurilor (Rebelul Nisipurilor #1), de Alwyn Hamilton - DECĂRȚI.ROOamenii stăpânesc deșertul Miraji, în sălbăticie cutreieră bestii mitice, iar prin alte părți se zvonește că djinnii încă se folosesc de magie.

Pentru oameni e o lume necruțătoare, mai ales dacă ești sărac, orfan sau femeie. Amani are nisipul în oase, nimerește întotdeauna ținta, dar își dorește să părăsească deșertul, unde nu-i mai rămâne decât să moară sau să se căsătorească.

Un străin îi oferă ocazia să fugă, călare pe un cal mitic.

Visul i se împlinește pe fundalul unei rebeliuni împotriva sultanului, iar misteriosul străin cu care pleacă ascunde mai multe secrete decât pare.

Încă de la primul paragraf fermecator din trilogie, un Orient Mijlociu întunecat se întâlnește cu un Vest Sălbatic steampunk prin vocile personajelor: eroina obraznică, cinică și nemiloasă, care ascunde doze mari de sentimentalism și idealism, și personajele secundare memorabile, unele comice, altele terifiante sau de-a dreptul tragice. O carte romantică, incitantă, plină de umor și o bucurie la lectură.

— Kirkus Reviews

Elefant » Libris » Cărturești »

8. Spulberă-mă (Atingerea lui Juliette #1), de Tahereh Mafi, Shauki Al-Gareeb

Coperta Spulberă-mă (Atingerea lui Juliette #1), de Tahereh Mafi, Shauki Al-Gareeb - DECĂRȚI.ROSuntem într-o lume care se destramă, stăpânită de foamete și violență. Ecosistemul a fost distrus de abuzurile oamenilor, iar unul dintre rezultate este apariția unor persoane cu abilități ciudate.

Printre ele se numără și Juliette, a cărei atingere e fatală. Nimeni nu știe de ce e asa, dar Restaurația a găsit soluția – după șaptesprezece ani în care a fost ostracizată de părinți, colegi de școală și întreaga comunitate, Juliette este închisă într-o celulă, căci atâta vreme cât nu poate să facă rău, nimănui nu-i pasă de ea.

Timp de 264 de zile, Juliette stă singură între patru pereți, în 13 metri pătrați de spațiu. Însă lumea începe în sfârșit să se răzvrătească iar conducatorii s-au răzgândit: poate că ceea ce pare a fi blestemul lui Juliette ar putea fi folosit cumva, poate că este exact arma de care au ei nevoie acum.

Iar Juliette, după cele 6.336 de ore petrecute în singurătate, trebuie să aleagă: să fie pionul lor sau să lupte împotriva lor.

Elefant » Libris » Cărturești »

9. Urgia și zorile (Urgia și zorile #1), de Renee Ahdieh

Coperta Urgia și Zorile (Urgia și Zorile #1), de Renee Ahdieh - DECĂRȚI.ROInspirată de poveștile celor O mie și una de nopți, cartea de față este ea în sine o lectură fascinantă și grandioasă de la început până la sfârșit.

Într-un ținut aflat sub domnia unui tânăr rege însetat de sânge, fiecare revărsat al zorilor sfâșie sufletul unei alte familii. Califul din Khorasan, un băiat de optsprezece ani, e un adevărat monstru. În fiecare noapte, Khalid cere mâna unei fete, ca apoi, în fiecare dimineață, să curme viața noii lui mirese cu o frânghie de mătase.

Când cea mai bună prietenă a Seherezadei îi cade victima lui Khalid, ea jură să se răzbune și, în ciuda vârstei ei fragede, de doar șaisprezece ani, se oferă să-i devină mireasă califului din Khorasan.

Seherezada este hotărâtă nu doar să rămână în viață, ci și să pună capăt, o dată pentru totdeauna, domniei despotice a lui Khalid. Seară de seară, Seherezada îl atrage în mrejele sale, țesând povești încântătoare, ce-o ajută să mai trăiască încă o zi, deși știe prea bine că următorul răsărit de soare ar putea fi ultimul.

Dar lucrurile iau o întorsătură cu totul neașteptată: Khalid nu este nicidecum așa cum și l-a imaginat ea. Este hotărâtă să descifreze tainele ce bântuie locul și, în ciuda iubirii ei, este pregătită să-i ia viața lui Khalid în schimbul celor curmate de el. Oare dragostea va birui?

Elefant » Libris » Cărturești »

10. Și mă întunec (Cuceritorul #1), de Kiersten White

Coperta Și Mă Întunec (Saga Cuceritorul #1), de Kiersten White - DECĂRȚI.RONimeni nu se așteaptă ca o prințesă să fie violentă. Dar așa este Lada Drăculea.

Încă de când ea și blândul ei frate mai mic, Radu, au fost smulși din țara lor, Valahia, și au fost lăsați de tatăl lor la curtea otomană, pentru a fi crescuți acolo, Lada a știut că neîndurarea este cheia supraviețuirii.

Ea și Radu sunt sortiți să fie pioni într-un joc plin de cruzime, în care la fiecare mișcare a lor o sabie nevazută li se leagană deasupra capului. Căci descendența lor, care îi face atât de speciali, îi transformă totodată în ținte.

Lada îi disprețuiește pe otomani și așteaptă răbdătoare, plănuindu-și răzbunarea pentru ziua în care se va întoarce în Valahia și își va cere dreptul câștigat prin naștere. Radu tânjește doar după un loc în care să se afle în siguranță. Și când cei doi îl cunosc pe Mehmed, fiul singuratic și sfidător al sultanului, Radu simte ca și-a facut un prieten adevarat – iar Lada speră că în sfârșit a găsit pe cineva vrednic de iubirea ei.

Dar Mehmed este moștenitorul imperiului împotriva căruia Lada a jurat să lupte – și pe care Radu îl consideră acum căminul lui. Lada, Radu și Mehmed ajung să formeze un triunghi toxic ce întinde legăturile dragostei și loialității până la punctul de rupere.

Presarat cu lupte cu săbii, comploturi de asasinare și intrigi de palat, romanul este unul ambițios ca anvergură și concept și dezvăluie o bucată de istorie captivantă, importantă și cumva obscură. Este un roman uluitor de bun.

— School Library Journal

Elefant » Libris » Cărturești »