Găsești mai jos rezumat și recenzie Degetul Mare al Violonistului (The violinist’s thumb), de Sam Kean. Află dacă merită să o cumperi și să o citești.

Sumar Degetul Mare al Violonistului

Coperta Degetul Mare al Violonistului, de Sam Kean - DECĂRȚI.ROÎn Degetul mare al violonistului, Kean dezvăluie semnificația literelor misterioase care stau la baza tuturor ADN-urilor și povestește cum a fost spart codul de sute de criptografi genetici condus de doi geneticieni geniali.

El explică formidabilul numit acid deoxiribonucleic și ne amintește cât de importante sunt genele noastre atunci când vine vorba de a ne controla atât de mult destinul nostru.

Împreună cu clarificarea științei dificile pentru cititorii care nu i-au acordat prea multă atenție, această carte este o poveste folosindu-se de istorie, biografie, biologie și chimie, precum și știința de bază a ADN-ului și a geneticii.

Și prin toate acestea, Kean împodobește povestea ADN-ului cu viețile și pecadilloele oamenilor de știință autentici care au contribuit foarte mult de-a lungul timpului la cunoștințele noastre.

Recenzie Degetul Mare al Violonistului, de Sam Kean

Kirkus Reviews: Scriitorul științific Kean se întoarce cu o altă viziune amplă și distractivă asupra istoriei științei, de această dată concentrându-se asupra multor mistere ale ADN-ului. Într-o povestire impresionantă, autorul face conceptele ADN de altfel esoterice accesibile cititorilor degajați.

Science Shelf: Ken stabilește un ton lejer încă din primul paragraf al introducerii și continuă cu o proză inteligentă, iluminantă și distractivă.

Daily Mail: Degetul mare al violonistului e provocatoare și fascinantă, debordând de povești trăsnite și de realități uluitoare. Deși este plină cu anecdote minunat de bizare, cartea lui Kean rămâne și o istorie perfect accesibilă a descoperirii și descifrării ADN-ului. Irezistibil de antrenantă.

SFGate: Sam Kean a scris o carte adesea foarte amuzantă – de asemenea una clară – și despre un subiect crucial pe care puțini îl înțeleg. Este bine să o încercați.

Tampa Bay Times: Mai mult decât o explicație prietenoasă a principiilor științifice, Degetul mare al violonistului este o lucrare literară care ne permite tuturor — publicul cititor, nefiind oameni de știință — să facem față marilor întrebări privind istoria și viitorul propriului nostru cod genetic.

New Scientist: O călătorie alertă și jucăușă prin istorie, folosind ADN-ul ca temă unificatoare… o nirvana a intelectualilor.

Publisher’s Weekly: Așa cum a făcut și în bestseller-ul său de debut, Kean educă cititorii despre o fațetă a științei, în acest caz, despre genetică, cu proza minunat de spirituală și anecdote entuziaste.

———

Titlu: Degetul mMare al Violonistului
Serie: N/A
Autor: Sam Kean
Data publicării: Aprilie 2019
Editură:
Publica
Număr pagini: 576
Tip copertă: Broșată
Gen: Non-ficțiune, Știință

Elefant » Libris » Cărturești »

NOTĂ
Bază științifică
Aplicabilitate
Accesibilitate
Stil de scris