Găsești mai jos rezumat și recenzie Regele malefic (The Wicked King), de Holly Black. Află dacă merită să o cumperi și să o citești.

Sumar Regele Malefic, de Holly Black

Coperta Regele Malefic, de Holly Black - DECĂRȚI.RODupă ce și-a trădat familia şi l-a păcălit pe Cardan să devină regele ei marionetă peste regatul Elfhame, Jude descoperă că este mult mai ușor să câștigi puterea decât să o păstrezi.

Politica de la curtea zânelor, cu alianţele ei mereu schimbătoare, este foarte complicată, iar Cardan se dovedește a fi mult mai greu de controlat decât şi-a imaginat Jude.

Mai ales că face tot ce îi stă în putere ca să o umilească și să-i submineze planurile, chiar dacă fascinaţia lui pentru ea rămâne neștirbită.

Când devine limpede că un apropiat are de gând să o trădeze, punând în pericol viața ei şi a celor pe care îi iubeşte, Jude trebuie să găsească trădătorul și să-și înfrunte propriile sentimente complicate pentru Cardan, pentru a-și menţine puterea, ca muritoare într-o lume a zânelor.

Recenzie Regele Malefic, de Holly Black

Booklist: Acest al doilea roman din serie evită cu desăvârşire criza de „a doua carte”; cititorii primului volum al trilogiei planificate se vor aștepta la răsturnări de situație, așa că este chiar și mai impresionant faptul că acest volum reușește să rămână cu un pas înainte. Black extinde orizonturile lumii ei brutale și frumoase și adâncimea personajelor mortale și vulnerabile iar sfârșitul lăsat în suspans va lăsa cititori în agonie. Un fior sinistru și singular.

Kirkus Reviews: Un amestec amețitor de trădări, mitologie fantastică și atracție toxică clocotește în continuarea romanului Prințul nemilos. Lumea creată de Holly Black este incredibil de bine construită, astfel încât întorsăturile de situație par inevitabile.

Voya: O aventură periculoasă, plină de mister, trădări, intrigi și iubire… Acțiunea extravagantă din acest regat plin cu personaje egocentrice, ticăloase și manipulatoare tratează, din loc în loc, și probleme tipice lumii reale.

Shelf Awareness: Regele malefic prezintă întorsături de situație fascinante, pasiuni mistuitoare, violență brutală, spioni și ospețe de toate felurile – nimeni nu insuflă viață politicii complicate de la curțile Tărâmului Zânelor la fel de bine și cu atâta inteligență precum Holly Black.

Horn: Intriga însăşi se răsuceşte, se contorsionează şi se îmbină perfect cu dezvoltarea iscusită a personajelor; astfel, Black demonstrează priceperea unei povestitoare desăvârşite, în tradiţia lui Megan Whalen Turner.

TOR: Regele malefic spulberă potenţialul cărţii de mijloc cu acţiune constantă… Acest pachet de conflicte interdependente şi învelite în straturi de înşelăciune păstrează acțiunea continuă. Ritmul neobosit are de asemenea și dezavantaje: devoltarea personajelor atât de lxuriante și dinamice care s-a remarcat în Prințul nemilos nu mai este atât de evidentă aici.

Bookpage: Fanii romanului Prințul Nemilos au cerut această carte și nu vor fi dezamăgiți. Black imbunătățește acțiunea cu fundaluri și mai sinistre, răufăcători mai periculoși, răsturnări de situații surprinzătoare și o proză bântuitoare și melodică… Regele malefic este o poveste intensă și plăcută.

———

Titlu: Regele Malefic
Serie: N/A
Autor: Holly Black
Data publicării: Martie 2019
Editură:
Storia Books
Număr pagini: 448
Tip copertă: Broșată
Gen: Young Adult

Elefant » Libris » Cărturești »