Găsești mai jos rezumat și recenzie Fiica ceasornicarului (The clockmaker’s daughter), de Kate Morton. Află dacă merită să o cumperi și să o citești.

Sumar Fiica Ceasornicarului, de Kate Morton

Coperta Fiica ceasornicarului, de Kate Morton - DECĂRȚI.ROÎn vara anului 1862, artiștii din Frăția Magenta, însoțiți de muzele lor, sunt invitați să creeze și să se bucure de libertate la Birchwood Manor, casa mult iubită a lui Edward Radcliffe de pe malul Tamisei.

Edward e cel mai strălucit dintre ei, cel mai entuziast, cel mai hotărât să sfideze prejudecățile epocii.

Dar în scurtă vreme, viața și cariera lui vor fi distruse căci, spre sfârșitul șederii lor, o femeie este împușcată, o alta dispare, iar o neprețuită bijuterie de familie este de negăsit.

O sută cincizeci de ani mai târziu, Elodie Winslow, o arhivistă londoneză, dă din întâmplare peste o geantă veche, în care găsește carnetul de schițe ce pare să fi aparținut unui pictor victorian și fotografia unei tinere de o frumusețe aparte.

Printre desenele din carnet, unul anume îi atrage atenția: o casă cu două frontoane, așezată la cotul unei ape, care i se pare neobișnuit de familiară.

Care e legătura ei cu Birchwood Manor? Și de ce simte că femeia din fotografie are ceva să-i transmită?

Pentru a răspunde acestor întrebări, Elodie va trebui să asculte vocea martorului uitat de toți: Birdie Bell, fiica ceasornicarului.

Recenzie Fiica Ceasornicarului, de Kate Morton

Washington Post: Luând de bună credință că în final concluzia va face exercițiul să merite, Morton nu dezamăgește. Ea oferă un sfârșit satisfăcător, emoțional, care sintetizează remarcabil majoritatea personajelor și fațetelor din poveste. Dacă cititorii sunt dispuși să navigheze prin calea sa labirintică, ei pot găsi în cele din urmă „Fiica ceasornicarului„, care să-i recompenseze.

New York Journal of Books: Această carte este una pentru care trebuie să planifici și să intenționezi o lectură lungă și relaxantă. Răsplata, dacă îi acorzi atenție, este o conștientizare treptată a modului în care misterul se rezolvă singur. Indiciile în cele din urmă se aliniază și continui să citești mai repede pentru a afla dacă ai dreptate. Dacă ai dreptate, romanul îți dă o satisfacție emoțională. Dacă nu, tot îți va oferi o apreciere intelectuală. Felicitări lui Kate Morton pentru că a făcut o astfel de poveste.

Better Reading: Fiica ceasornicarului este construită în mod excepțional. Nu este puțin lucru a scrie un roman de o asemenea densitate, cu o varietate de personaje atât de diverse, care se întinde pe mai multe perioade istorice. Nu numai că Kate Morton a făcut asta, dar a făcut-o cu măiestrie.

Kirkus Reviews: Cei care apreciază o citire relaxantă și meditativă, cu fundaluri luxuriante, detalii meticuloase și cu enigme care se elucidează încet, se vor bucura de această carte.

Publishers Weekly: Morton (Casa de lângă lac) explorează istoria încurcată a oamenilor și a locurilor în romanul al șaselea, remarcabil și dulce… Povestirile, spuse în mod minunat de către Morton, oferă idei despre artă, trădare și modurile în care viețile și locurile reale se pot transforma în timp în legende.

Booktopia: Fiica ceasornicarului mi-a oferit tot ce mă așteptam și mai mult! Aceasta este o poveste cu o mulțime de părți în mișcare, epică și plină de farmec. O poveste cu adevărat hipnotică, ce va încânta cu siguranță vechii fani, cat și pe nou-veniți, Fiica ceasornicarului este o altă carte minunată de la unul dintre cei mai iubiți autori australieni.

Bookreporter: Pentru cei care caută o citire plăcută și atentă, plină de fundaluri luxuriante și personaje vii, Fiica ceasornicarului este amestecul perfect de mister, nostalgie și iubire. Pasiunea lui Morton pentru intercalarea firurilor narative este la înălțime aici, iar fanii vechi ai ei vor aprecia eforturile pe care le-a făcut, deși noii veniți s-ar putea să aprecieze mai mult un titlu mai timpuriu și mai scurt dintre lucrările acestui autor.

———

Titlu: Fiica Ceasornicarului
Serie: N/A
Autor: Kate Morton
Data publicării: Aprilie 2019
Editură:
Humanitas
Număr pagini: 496
Tip copertă: Broșată
Gen: Ficțiune istorică

Elefant » Libris » Cărturești »

NOTĂ
Poveste
Personaje
Univers
Stil de scris