Dacă v-a plăcut Alegerea (eng. The Selection) de Kiera Cass, și căutați cărți asemănătoare, deja ați găsit următoarea lectură preferată.

Am pus laolaltă o listă de cărți distopice presărate cu romantism, dramă și intrigi cu care fanii seriei Alegerea au ajuns să se obișnuiască.

Consultați lista noastră de mai jos, completă cu descrierile lor.

1. Delirium (Delirium #1), de Lauren Oliver

Coperta Delirium (Delirium #1), de Lauren Oliver - DECĂRȚI.ROÎntr-o lume în care iubirea este considerată o boală necruțătoare care le răpește mințile, iar apoi viața, celor afectați de ea, cercetătorii au găsit leacul sub forma unei operații care le îndepărtează oamenilor abilitatea de a se atașa de alte ființe și de a experimenta orice tip de sentiment.

Până la vârsta de optsprezece ani, când sunt eligibili pentru a fi tratați, oamenii trăiesc într-o teama permanentă că se vor infecta și își vor pierde viața, teamă sporită de regulile aspre care îi atenționează despre pericolele reprezentate de boala.

În această lume, Lena, o adolescentă de șaptesprezece ani, așteaptă cu nerăbdare ziua în care va fi operată și eliberată de teama că, la fel ca și mama ei, va contacta această boală.

O poveste care aleargă cu viteză și o ia în altă direcție la fiecare pagină, cu personaje care mă duc de la afecțiune la frustrare, de la furie la compasiune. O carte pe care o devorezi imediat.

— Jay Asher

Elefant » Libris » Cărturești »

2. Regina roșie (Regina roșie #1), de Victoria Aveyard

Coperta Regina roșie (Regina roșie #1), de Victoria Aveyard - DECĂRȚI.ROLumea lui Mare Barrow este împărțită în două, după culoarea sângelui: cei cu sângele comun, roșu, îi servesc pe cei cu sânge argintiu, elita societății, cei care sunt dotați cu puteri supraumane.

Mare face parte din roșii și-și duce traiul de pe o zi pe alta, ca hoț într-un mic sat de la țară, până când destinul o aduce în fața regelui, a reginei și a tuturor nobililor, unde ea descoperă că este și roșie, dar și argintie, cu puteri nebănuite.

Ca să ascundă adevărul, regele o obligă să mintă și să joace rolul unei doamne dintr-o Înaltă Casă pierdută, cu o putere impresionantă, și o promite de mireasă unuia dintre fiii lui, astfel devenind o prințesă argintie. Pe măsură ce pătrunde și mai adânc în lumea argintiilor, Mare riscă totul și își folosește noua poziție pentru a-i ajuta pe cei din Garda Stacojie, un grup de rebeli roșii. O mișcare greșită îi poate aduce moartea, dar în jocul periculos în care a intrat singura certitudine este trădarea.

Un thriller plin de imaginație, în care iubirea și revoluția se ciocnesc, iar puterea și dreptatea sunt într-o luptă pe viață și pe moarte. N-o veți putea lăsa din mână.

—USA Today

Elefant » Libris » Cărturești »

3. Bijuteria (Orașul solitar #1), de Amy Ewing

Coperta Bijuteria (Orașul Solitar #1), de Amy Ewing - DECĂRȚI.ROBijuteria este primul volum al trilogiei Orașul solitar, o ficțiune destinată adolescenților.

Născută și crescută în Mlaștină, Violet a fost sortită să fie mamă-surogat pentru bogătași și este cumpărată la licitație de Ducesa din Lac.

Adolescenta trebuie să accepte realitățile urâte cu care se confruntă… asta în timp ce se luptă să supraviețuiască. Dar, înainte de a-și accepta soarta, ea cunoaște un tânăr fermecător, de care se va îndrăgosti iremediabil. Însă relația lor interzisă va avea consecințe nebănuite.

Aflată la granița dintre supunere și revoltă, Violet trebuie să decidă dacă este dispusă să riște pentru propria libertate.

Elefant » Libris » Cărturești »

4. Legăminte, de Ally Condie

Coperta Legăminte, de Ally Condie - DECĂRȚI.ROÎn lumea în care trăiește Cassia, nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

Cineva – Societatea – hotărăște pentru toți: ce să mănânce, cu ce să se îmbrace, cu cine să se căsătorească sau unde să lucreze. Când Cassia află că cel mai bun prieten al ei îi va fi Pereche, consideră această alegere perfectă.

Nu pentru mult timp însă, căci imaginea care-i apare pentru o fracțiune de secundă pe microcardul ce conține date despre Perechea ei apartine unui alt băiat…

Viața ei de până acum, atât de atent rânduită, este complet dată peste cap, iar consecințele acțiunilor ei nu se lasă mult așteptate.

Elefant » Libris » Cărturești »

5. Jocul Coroanei ( Jocul Coroanei #1), de Evelyn Skye

Coperta - DECĂRȚI.ROUn roman despre magie, putere și pericol, construit special pentru îndrăgostiții de literatura young adult: Jocul Coroanei de Evelyn Skye.

Există lucruri mai periculoase decât un strop de magie…

Vika Andreieva poate stârni zăpada și poate transforma cenușa în aur.

Nikolai Karimov poate vedea prin pereți și poate face să apară poduri din senin.

Ei sunt magi – singurii din Rusia – iar țarul, amenințat de Imperiul Otoman și de kazahi, are nevoie de un Mag Imperial puternic alături de el.

Și astfel inițiază Jocul Coroanei, un duel al abilităților magice. Câștigătorul jocului va primi puteri de neimaginat. Pe cel învins îl așteaptă moartea.

Jocul Coroanei nu trebuie pierdut.

Absolut încântatoare. Adevărata vrăjitorie este în atmosferă – Skye creează o Rusie plină de magie și eleganță, descriind Sankt Petersburgul într-un fel atât de spectaculos, încât ai putea jura că te afli pe malurile Nevei și dansezi în sălile de bal ale Palatului de Iarnă.

— Sara Raasch

Elefant » Libris » Cărturești »

6. Jocurile Foamei (Jocurile Foamei, #1), de Suzanne Collins

Coperta Jocurile Foamei, de Suzanne Collins - DECĂRȚI.ROAi putea supraviețui în sălbăticie, de unul singur, când toți cei din jur fac tot ce pot ca să nu apuci dimineața următoare? Aceasta este întrebarea pusă de Suzanne Collins.

Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde națiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic și sângeros – Jocurile Foamei.

Douăzeci și patru de adolescenți sunt răpiți de lângă familiile lor și aruncați în luptă pe viață și pe moarte, televizată în direct și urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat și… viu. Cine va câstiga cursa nebună pentru supraviețuire?

Pur și simplu am citit fără să mă pot opri! O lectură înrobitoare.

— Stephen King

Elefant » Libris » Cărturești »

7. Urgia și zorile (Urgia și zorile #1), de Renée Ahdieh

Coperta Urgia și Zorile (Urgia și Zorile #1), de Renee Ahdieh - DECĂRȚI.ROInspirată de poveștile celor O mie și una de nopți, cartea de față este ea în sine o lectură fascinantă și grandioasă de la început până la sfârșit.

Într-un ținut aflat sub domnia unui tânăr rege însetat de sânge, fiecare revărsat al zorilor sfâșie sufletul unei alte familii. Califul din Khorasan, un băiat de optsprezece ani, e un adevărat monstru. În fiecare noapte, Khalid cere mâna unei fete, ca apoi, în fiecare dimineață, să curme viața noii lui mirese cu o frânghie de mătase.

Când cea mai bună prietenă a Seherezadei îi cade victima lui Khalid, ea jură să se răzbune și, în ciuda vârstei ei fragede, de doar șaisprezece ani, se oferă să-i devină mireasă califului din Khorasan.

Seherezada este hotărâtă nu doar să rămână în viață, ci și să pună capăt, o dată pentru totdeauna, domniei despotice a lui Khalid. Seară de seară, Seherezada îl atrage în mrejele sale, țesând povești încântătoare, ce-o ajută să mai trăiască încă o zi, deși știe prea bine că următorul răsărit de soare ar putea fi ultimul.

Dar lucrurile iau o întorsătură cu totul neașteptată: Khalid nu este nicidecum așa cum și l-a imaginat ea. Este hotărâtă să descifreze tainele ce bântuie locul și, în ciuda iubirii ei, este pregătită să-i ia viața lui Khalid în schimbul celor curmate de el. Oare dragostea va birui?

Elefant » Libris » Cărturești »

8. Divergent (Divergent, #1), de Veronica Roth

Coperta Divergent, de Veronica Roth - DECĂRȚI.ROÎntr-un Chicago distopic, orașul în care trăiește Beatrice Prior, societatea este împărțită în cinci facțiuni, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegația (cei altruiști), Neînfricarea (cei curajoși), Prietenia (cei pașnici) și Erudiția (cei inteligenți).

În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de șaisprezece ani trebuie să-și aleagă facțiunea căreia îi vor fi devotați pentru tot restul vieții. În ceea ce o privește pe Beatrice, ea trebuie să hotărască dacă rămâne alături de părinții ei sau alege facțiunea care consideră că i se potrivește cel mai bine. În cele din urmă, alegerea pe care o face va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăși.

În timpul inițierii care urmează, marcată de o puternică rivalitate, Beatrice își ia un alt nume, Tris, și se străduiește să afle cine sunt cu adevărat prietenii ei și, de asemenea, dacă o poveste de dragoste cu un băiat uneori fascinant, alteori enervant, își poate găsi locul în viața pe care ea și-a ales-o.

Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toată lumea deoarece fusese prevenită că i-ar putea aduce moartea. Și, pe măsură ce descoperă un conflict care ia treptat amploare, amenințând să destrame societatea aparent perfectă în care trăiește, află că secretul ei ar putea-o ajuta să-i salveze pe cei dragi… sau ar distruge-o.

Elefant » Libris » Cărturești »

9. Dispăruți, de Michael Grant

Coperta Dispăruți, de Michael Grant - DECĂRȚI.ROCât ai clipi din ochi, toată lumea a dispărut.

Dispăruţi. Toţi, cu excepţia tinerilor. Au rămas fără nici un adult. Fără profesori, poliţişti, doctori, părinţi. Şi tot aşa de brusc dispar şi telefoanele, internetul, televiziunea. Fără nici o posibilitate de a căuta ajutor. Şi fără vreo şansă de a afla ce se întâmplă.

Foametea ameninţă. Începe domnia sălbaticilor. O creatură sinistră pândeşte din umbră. Animalele devin mutante. Iar adolescenţii se schimbă şi ei, le apar talente noi, puteri inimaginabile, periculoase, mortale, care sporesc din zi în zi. Este o lume nouă şi înspăimântătoare.

Se aleg tabere, se pregăteşte o luptă. Cei puternici împotriva celor slabi. Iar timpul se scurge inexorabil: de ziua ta, dispari, la fel ca toţi ceilalţi.

Elefant » Libris » Cărturești »

10. Spulberă-mă (Atingerea lui Juliette #1), de Tahereh Mafi

Coperta Spulberă-mă (Atingerea lui Juliette #1), de Tahereh Mafi - DECĂRȚI.RONimeni nu ştie de ce atingerea lui Juliette e fatală, dar Restauraţia şi-a făcut planuri legate de ea. Planuri de a o folosi ca pe o armă.

Însă Juliette are propriile ei planuri.

După o viaţă lipsită de libertate, ea descoperă în sfârşit forţa de a se răzvrăti pentru prima oară şi de a-şi găsi un viitor alături de cel pe care crezuse că-l pierduse pentru totdeauna.

Elefant » Libris » Cărturești »