Știm că vrei să găsești cărți asemănătoare cu Sub Aceeași Stea (eng. The Fault in our Stars) de John Green.

Romanul a captivat milioane de cititori cu povestea lui Hazel și Gus, care se îndrăgostesc în cadrul grupului de sprijin pentru copiii bolnavi de cancer. Acesta a fost succesul romanului ambițios al lui Green, care a devenit chiar și un film în 2014 și este considerată una dintre cărțile cele mai populare Young Adult din ultimii ani.

Dacă ai citit și te-ai bucurat de această carte, atunci s-ar putea să te simțiți ușor confuz despre ce să citești în continuare. Din fericire, am făcut o listă utilă de recomandări cu cărți asemănătoare cu Sub Aceeași Stea al lui Green.

1. Eleanor & Park, de Rainbow Rowell

Copera Eleanor & Park, de Rainbow Rowell - DECĂRȚI.ROEleanor a fost dată afară din casă și, după un an, se întoarce să trăiască din nou împreună cu mama, frații și tatăl ei vitreg. O școală nouă, unde nu cunoaște pe nimeni și toată lumea pare s-o urască.

Nu-și face nicio speranță că și-ar putea găsi prieteni și, când se-așază în autobuz lângă Park, un băiat tăcut, care nu vrea decât să fie lăsat în pace, să-și asculte muzica și să-și citească benzile desenate, nu se-așteaptă la mare lucru.

Însă unele povești de dragoste încep fără mari așteptări și se dovedesc a fi cu atât mai impresionante cu cât începuturile lor sunt mai modeste.

Deși sunt suficient de deștepți să știe că prima iubire nu durează, Eleanor și Park au curaj cât să vrea s-o trăiască până la capăt, nu doar în ce are ea mai serios, ci și în ce are mai amuzant, mai naiv și mai stângaci.

Elefant » Libris » Cărturești »

2. Dacă aș rămâne, de Gayle Forman

Coperta Dacă aș rămâne, de Gayle Forman - DECĂRȚI.ROMia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare și un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau dacă va rămâne în Oregon cu cei dragi.

Însă într-o dimineață cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia este dramatică și dureroasă. Mia își pierde părinții și fratele mai mic într-un accident rutier, și, cu toate că nu își amintește momentul impactului, ea îi poate vedea pe cei din jur și pe sine.

Romanul este scris la persoana întâi, Mia evocă evenimente din viața sa, descrie ceea ce vede și aude în spital, deși nu poate simți nimic și este din ce în ce mai slăbită.

Dragostea pentru cei rămași în viață și pentru Adam și pasiunea pentru muzica clasica vor determina alegerea pe care tânăra o face la final.

Elefant » Libris » Cărturești »

3. Jurnalul unui adolescent timid, de Stephen Chbosky

Coperta Jurnalul unui adolescent timid, de Stephen Chbosky - DECĂRȚI.ROSă stai pe margine poate fi un avantaj. Dar vine o vreme când trebuie să intri în ring.

Primul an de liceu e cel mai greu. Îți faci noi prieteni, te îndrăgostești cu adevărat, nu te mai înțelegi deloc cu părinții. Să crești mare e mai complicat decât ți-ai imaginat vreodată. Intri în lumea lui!

Aflat în pragul adolescenței, Charlie se hotărăște să-și povestească viața unui prieten imaginar, căruia îi trimite o serie de scrisori intime. Prins între dorința de a-și trăi viața și tendința de a fugi de ea, Charlie, se trezește obligat să exploreze un teritoriu până acum necunoscut.

Acela al primelor întâlniri și al casetelor cu compilații, al problemelor de familie și al prietenilor adevărați. Și caută neîncetat „melodia perfectă” a unei „călătorii perfecte” în care „să se simtă infinit”.

Elefant » Libris » Cărturești »

4. Eu, Earl și sfârșitul ei, de Jesse Andrews

Coperta Eu, Earl și sfârșitul ei, de Jesse Andrews - DECĂRȚI.ROGreg Gaines, un licean excentric, își propune să își petreacă ultimul an de liceu ascunzându-se în biroul profesorului de istorie și făcând parodii nereușite și indecente după filme clasice ale cinematografiei internaționale, împreună cu singurul lui prieten, Earl.

Povestea capătă o nouă turnură atunci când mama lui Greg îi pune în vedere să lege prietenie cu o colegă de clasă, Rachel, diagnosticată cu leucemie, o boală necruțătoare.

Este o poveste amuzantă și emoționantă despre o prietenie care se naște în condițiile deosebite între trei adolescenți.

Elefant » Libris » Cărturești »

5. Căutând-o pe Alaska, de John Green

Coperta Căutând-o pe Alaska, de John Green - DECĂRȚI.ROMiles Halter, un adolescent singuratic pasionat de cuvintele rostite de personaje celebre în ultimele lor clipe de viață, pleacă la școala cu internat Culver Creek în căutarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut”.

Acest Necunoscut se dovedește mai tulburător decât și-ar fi imaginat vreodată când în noul său cerc de prieteni își face intrarea seducătoarea Alaska Young.

Inteligentă, amuzantă, imprevizibilă, Alaska îl atrage într-o lume misterioasă de lumini și umbre, ce stă sub semnul ultimelor cuvinte ale lui Simon Bolivar, faimosul general imortalizat de Gabriel Garcia Marquez: „Cum o să mai ies eu din labirintul asta?” Nimic nu va mai fi la fel…

Elefant » Libris » Cărturești »

6. O zi din șapte, de Lauren Oliver

Coperta O zi din șapte, de Lauren Oliver - DECĂRȚI.RODacă ai avea o singură zi de viață, cum ai alege s-o trăieşti? Şi dacă ai şti că vei muri, ce moment ai vrea să retrăieşti? Acestea sunt întrebările pe care şi le pune tânăra Samantha Kingston, în cele şapte zile aproape identice pe care le trăieşte şi retrăieşte pentru a îndrepta o greşeală pe care trebuie mai întâi s-o descopere.

Ea pare să ducă o viaţă perfectă: face parte din grupul celor mai populari elevi, are ca iubit pe cel mai tare băiat din şcoală, are un grup de prietene cu care împarte totul şi aproape tot ce îşi doreşte. Dar oare e chiar aşa?

După o petrecere aparent ratată, suferă un accident de maşină şi moare. Apoi se trezeşte a doua zi şi o ia de la capăt. Şi apoi iar. Şi iar. Ziua de 12 februarie, care ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta în viaţa ei, devine ultima ei zi din viaţă. De şapte ori. Ce trebuie să facă Samantha pentru a ieşi din această buclă temporală şi pentru a-şi salva sufletul şi pe cei din jurul ei?

Romanul lui Oliver este sensibil, plin de emoţie și încântător… cititorii o vor îndrăgi pe Samantha din ce în ce mai mult, pe măsură ce se îndreaptă spre un final pe cât de curajos, pe atât de sfâșietor

— Publishers Weekly

Elefant » Libris » Cărturești »

7. Cele treisprezece motive, de Jay Asher

Coperta Cele treisprezece motive, de Jay Asher - DECĂRȚI.ROPrima dragoste a lui Clay Jensen îşi înregistrează ultimele cuvinte…

Clay Jensen se întoarce acasă de la şcoală şi găseşte pe verandă un pachet ciudat, adresat lui. Înăuntru descoperă mai multe casete înregistrate de Hannah Baker – colega lui de care era îndrăgostit –, care s-a sinucis cu două săptămâni în urmă.

Vocea lui Hannah îi dezvăluie că există treisprezece motive pentru care a decis să-şi pună capăt vieţii. Clay este unul dintre ele. Dacă va asculta casetele, va afla şi de ce.

Clay îşi petrece noaptea străbătând oraşul, cu Hannah pe post de ghid. Devine martor la durerea ei şi află adevărul despre el însuşi – un adevăr pe care nu şi-a dorit niciodată să îl înfrunte.

„Totul contează”, susţine Hannah şi explică apoi cum s-a înlănţuit totul, cum bulgărele de zăpadă a devenit din ce în ce mai mare, cum zvonurile împotriva cărora n-a reuşit să lupte s-au tot înmulţit până ce a simţit că nu mai poate face faţă.

Elefant » Libris » Cărturești »

8. Marea călătorie a lui Amy și Roger, de Morgan Matson

Coperta Marea călătorie a lui Amy și Roger, de Morgan Matson - DECĂRȚI.ROAmy Curry are parte de un an groaznic. Mama ei a hotărât să se mute în celălalt capăt al țării și are nevoie de Amy ca să aducă mașina lor din California în Connecticut.

Există însă o mică problemă: de la moartea tatălui ei, din primăvara trecută, Amy nu a mai fost capabilă să se urce la volan. Cu această ocazie, intră în scena Roger, fiul în vârstă de nouăsprezece ani al unei vechi prietene de familie, care se dovedește a fi neașteptat de atrăgător… dar are și el problemele lui de rezolvat.

Amy nu își planificase ca în această călătorie să cunoască oameni noi și să ajungă să se împace cu moartea tatălui ei. lar Route 50 – cel mai singuratic drum din America, Munții Colorado, câmpiile din Kansas, restaurantele tip vagon, motelurile sordide și Graceland, casa regelui Elvis, nu făceau nicidecum parte din traseu.

Dar pe măsură ce parcurg împreună acest drum, Amy descoperă că oamenii de la care așteptai cel mai puțin sunt cei de care s-ar putea să ai nevoie cel mai mult — și că uneori trebuie să trăiești momente de rătăcire ca să (re)găsești drumul spre casă.

Elefant » Libris » Cărturești »

9. Șoseaua Jellicoe, de Melina Marchetta

Coperta Șoseaua Jellicoe, de Melina Marchetta - DECĂRȚI.ROȘoseaua Jellicoe este o poveste amețitoare despre dragoste, despre drame familiale și despre maturizare.

Taylor Markham este abandonată de mama ei la unsprezece ani pe șoseaua Jellicoe. Acum are șaptesprezece ani și în sfârșit dă piept cu propriul trecut.

Este conducătoarea comunității Școlii cu internat Jellicoe și responsabilă de lupta pentru teritoriu dintre elevii de aici, Cadeți și Orășei. Iar asta îi lasă prea puțin timp pentru introspecție.

Peste toate, Hannah, cea mai apropiată persoană de sufletul lui Taylor, dispare în mod misterios, iar Jonah Griggs, conducătorul Cadeților și cel care ar putea fi cheia tuturor secretelor din trecutul ei, revine în oraș.

Elefant » Libris » Cărturești »

10. Începutul tuturor lucrurilor, de Robyn Schneider

Coperta Începutul tuturor lucrurilor, de Robyn Schneider - DECĂRȚI.ROEzra Faulkner trebuia să fie regele balului, dar asta a fost înainte — înainte ca iubita să-l însele, înainte ca un accident de mașină să-i sfărâme genunchiul și înainte să se îndrăgostească de fata cea nouă, Cassidy Thorpe.

Cassidy e diferită de toți oamenii pe care Ezra i-a întâlnit vreodată – e firească fără să facă eforturi și extraordinar de inteligentă. Împreună, Ezra și Cassidy descoperă flash mob-urile, comorile îngropate și un pudel care ar putea fi reîncarnarea lui Jay Gatsby.

Dar pe măsură ce Ezra se dedică unor studii noi, unor prietenii noi și unei iubiri noi, descoperă că unii oameni, aidoma cărților, sunt ușor de interpretat greșit. Și acum trebuie să analizeze: dacă acel moment tragic, de cumpănă, a lovit deja, ce te mai faci atunci când ești nevoit să înfrunți ghinioanele care nu încetează să apară?

Elefant » Libris » Cărturești »